Почитувани наши читатели, Здружението “Хуманост без граници” Прилеп и сајтот www.donacii.mk , со задоволство Ве известуваат дека на Google Play store и Apple App store објавена е МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА ДОНАЦИИ достапна за сите телефони кои имаат Android или IOS оперативен систем. Апликацијата ги прикажува сите активни апели за помош за[…]

Мобилна апликација ДОНАЦИИ за Android и IOS

Превземено од ВИП и фб. Соња Радеска е родена во 1983 година. Мајка е на две малолетни деца. До промена на нејзиниот живот доаѓа во декември минатата година кога дознава дека се соочува со канцер на дојка. Веќе на 31ви Јануари оваа година е оперирана, но сѐ уште ѝ требаат[…]

Апел за помош на Соња Радеска

Превземено од ВИП и фб. Ангела Петреска има 20 години и боледува од церебрална парализа. За подобрување на нејзината состојба потребно е да замине на операција во специјална хируршка клиника во Чуприја, Србија. Таа живее со својата мајка, која поради ниските финасиски примања не е во можност да ја покрие[…]

Апел за помош за Ангела Петреска

Aрлинд Сефедини боледува од церебрлана парализа. Неговата состојба е дополнително влошена поради проблеми со ‘рбетниот столб и треба да прави операција на Spina Bifida-та. Сумата која е потребна за оваа операција, која ке се изведува во Турција, изнесува 40.000 евра. Донирајте на телефонскиот број 070 143-103 (за корисници на Телеком)[…]

Апел за помош на Aрлинд Сефедини

Мила Димоска има само две години, но таа се уште не може да оди, зборува… Таа боледува од сериозно оштетување на мозокот и треба да оди на трето пресадување на матчни клетки во Кина. Сумата која е потребна за десетдневен третман е 20.420 долари, сума која семејството не може да[…]

Апел за помош на малата Мила Димоска

Превземено од Фондација Телеком за Македонија и ВИП Дејан Наумовски има 26 години и боледува од тумор на Тимус жлездата. Тој моментално е во болница во Турција, каде подлежи на третмани. Но сумата за неговотп лекување е многу висока, изнесува 20500 евра, а семејствоот не може само да ја подмири.[…]

Апел за помош на Дејан Наумовски

Малечката Васвија Реџепова има само три години. Таа е моментално во кома, хоспитализирана е во болницата „Аџибадем Систина“. Претходно, со дијагноза малигна неоплазма на мозокот, била хоспитализирана во на Детската клиника во Скопје по претходна операција на малиген тумор на заден череп. Сумата која е потребна на семејството за тековните[…]

Апел за помош на Васвија Реџепова

Превземено од Фондација Телеком за Македонија и ВИП Метои Митев боледува од параплегија, и веќе подолго време е во инвалидска количка. За подобрување на неговата состојба потребно е да замине на третман со матични клетки во Кина, но сумата од 17000 евра (плус дополнителни трошоци) е преголема за да ја[…]

Апел за помош на Методи Митев

Превземено од Фондација Телеком за Македонија Јасин Исмани има 7 години и чести епилептични напади. Треба да замние во Турција на предоперативни испитувања. Сумата која семејството само треба да ја покрие е 1500 евра. Да помогнеме! Донациски број за донации преку мрежата на Телеком: 070 143-414 Донирајте брзо и едноставно[…]

Апел за помош на Јасин Исмани

Превземено од ВИП На малиот Јаков Топузовски му е потребна операција на окото во Бугарија. Потребни се 2 000 евра, а неговото семејство не може да ги обезбеди. Поради тоа ве замолуваме, да подадеме рака, Да помогнеме! Донациски број за донации преку мрежата на ВИП: 077 143-482 Донирајте брзо и[…]

Апел за помош на Јаков Топузовски

Да му помогнеме на младиот Илхан. Илхан Незовски има 14 години и боледува од хронична миелоидна леукемија. Моментално се лекува во Клиничкиот центар во Скопје, но треба да замине на лекување во Турција. Сумата која е потребна се 65.000 евра. Донациски број за корисници на Телеком – 070 143-181 Да[…]

Апел за помош на Илхан Незовски

Да му помогнеме на Стојче Јовановски, кој по сообраќајна несреќа во 2017 година не може да оди. За подобрување на неговата состојба потребно е заминување на третман со матични клетки, кој чини 25500 евра месечно. Стојче треба да посети третман од три месеци. Да му помогнеме да застане на нозе![…]

Апел за помош на Стојче Јовановски

Да му помогнеме на Тоше Илиевски, кој има 30 години и води голема битка со Нон Хочкин Т Лимфон, карцином на лимфните јазли. По испитувањата и лекувањата во клиниката “Жан Митрев” , “Ремедика” и Клиниката за хематологија, од каде не се добива посакуваниот ефект. На Тоше му останува можноста за[…]

Апел за помош на Тоше Илиевски

Превземено од Фондација Телеком за Македонија Сибора Малетај има само три години и голема борба пред себе. Ние треба да ѝ помогнеме да ја извојува! Сибора боледува од малиген тумор на главата. Таа мора да се ореира во болницата “Санте плус”, но сумата која се побарува е многу голема, и семејството[…]

Апел за помош на Сибора Малетај

Да му помогнеме на Филип Петрушевски, кој има само 20 години и мора да оди на итна трансплантација на бубрег. Донор е најден но сумата која е потребна за трансплантација на бубрегот, која треба да се изврши во Турција, чини 40.000 евра, сума која семејството не може да си ја[…]

Апел за помош на Филип Петрушевски

Андреј Стојанов има 23 години и боледува од церебрална парализа. За да се подобри неговата состојба потребно е да замине на терапија со матични клетки во клиника во Москва, Русија. Сумата која е потребна да ја собере неговата самохрана мајка, е 22000 евра. Да донираме на 070 143-110 (за корисници[…]

Апел за помош на Андреј Стојанов

Малиот Борјан (6год.) има аутизам, алалија и комбинирани пречки во развојот. За подобрување на неговата состојба потребен е третман, лекување со матични клетки во WU MEDICAL CENTRE BEJING CHINA кое чини 23 000 долари. Неговите родители замолуваат за помош при собирањето на потребната сума, да помогнеме Христијан да има подобар[…]

Апел за помош на Борјан Гигов

Mомир Момо Николоски боледува од аденокарцином на желудникот. Карциномот е третиран хируршки во клиниката “Филип II”. Семејството треба да го испрати Момир на алтернативен третман во Куба, но сумата која му е потребна се 15000 долари. Да помогнеме со телефонски повик на 070 143-123 (за корисници на Телеком) и 143-462 (за[…]

Апел за помош на Момо Николоски

Лидија Ристевска боледува од прогресивна “мultiplex ѕcleroza“ која и предизвикува квадриплегија на сите четири екстремитети, како и тешкотии при голтање и дишење и многу останати тешки симптоми. Во институт во Санкт Петерсбург, Русија, понудено и е лекување кое ќе и ја подобри значително состојбата, кое чини 8.000 евра, само за[…]

Апел за помош на Лидија Ристевска