Кампања на Црвен крст за помош на предвремно родени и болни бебиња

3

Црвениот крст на Република Северна Македонија во своите простории на 03.03.2020 година во 11:00 часот организираше прес конференција каде Црвениот крст од денеска ја спроведува “Кампања за помош на предвремно родени и болни бебиња”. Со цел да обезбеди донација за одделот за Неонатологија при Универзитетска Клиника за детски Болести – Скопје. Средствата што ќе се соберат ќе бидат наменети за набавка на инкубатор за предвремно родени и болни бебиња сместени на Детската Клиника.

На самиот прес се обрати генералниот секретар на Црвениот крст д-р Саит Саити, сопругата на претседателот на државата Др. Елизабета Георгиевска и директорката на Детската Клиника Др. Наташа Најдановска Алулоска.

Поддржувач на “Кампања за помош на предвремно родени и болни бебиња” е сопругата на претседателот на државата Др. Елизабета Георгиевска.

Од денеска на располагање се и телефонските броеви за донации за корисниците на Македонски Телеком 143 400 и за корисниците на А1 Македонија 143 400 каде може со еден повик од било кој оператор да донирате 100 денари.

Заинтересирани лица и компании може да донираат и преку жиро сметката на фондот за солидарност 300000001327966.

 

 

———————————-
Извор: Црвен Крст, 21 ТВ

Фото: Видео презентација

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење