Да му помогнеме на Бојан Бицевски. Бојан боледува од Кронова болест. Поради итноста на потребата од лекување семејството самостојно решава истото а биде направено во клиника во Истамбул, Турција. Износот кој е потребен е 19500 долари за 15 дена. Да помогнеме. Телефонски број за донации преку мрежата на Телеком: 070[…]

Апел за помош на Бојан Бицевски

Жан боледува од карцином на желудник со метастази на црниот дом. Семејството самостојно ослучува третманот да се изведе во клиника во Бугарија, за што се потребни 17000 лева. Да помогнеме. Телефонски број за донации преку мрежата на Телеком: 070 143-102 Телефонски број за донации преку мрежата на А1: 143-485 Преземено[…]

Апел за помош на Жан Темелковски

39 годишниот Марјан Додевски боледува од Инвазивен малиген карцином, а лекарите во Македонија се откажале од неговото лекување. За среќа на семејството болницата Анадолу во Турција го преземале ризикот за лекување, но потребни се поголеми финансиски средства кои семејството Додевски не е во можност да ги обезбеди. Примарниот карцином кај[…]

Апел за помош на Марјан Додевски

Влатко Селчанец oд Прилеп е татко на две деца, кој како пост-ковид последица се здоби со билатерална пневмониja и доживеа cpцев yдap. По извршените анализи и cнимања, на семејството им било yкажано дека е неопходна итна опepациja. Поради cepиознocта и cложенocта на cocтojбата и виcoкиот pизик за опepaтивен зафат, се[…]

Апел за помош на Влатко Селчанец

13-годишната Викторија Стојаноска од Прилеп има потреба од итна помош од сите хумани граѓани.На Викторија и’ е дијагнocтициpaна peтка болecт на cpцето (WPW Синдpoм), за што е потребна итна интервенција, која ќе се изврши на 07.06.2021г. во болницата “Мехмед Акиф” во Истанбул, Турција.За таа цел потребни се финансиски средства, па[…]

Апел за помош на Викторија Стојаноска

Анастасија Митевска е 19 годишна девојка, дијагностицирана со Аутистичен Спектрум и има потреба од наша помош да ја оствари својата единствена желба. Благодарение на достигнувањата во медицината, постои интервенција која има голем процент на успешност во лекување на овој проблем, кој што ќе и овозможи на Анастасија, подобрување на нејзините[…]

Апел за помош на Анастасија Митевска

Михајло Салтировски има само 31 година и е татко на две мали деца! Моментално е пациент во Клиничката Болница АЏИБАДЕМ СИСТИНА Скопје. Хоспитализиран е на одделот за Абдоминална хирургија со дијагноза: Панкреатит со бубрежна и белодробна слабост и Сепса. Хоспитализацијата ќе трае се додека истата биде неопходна бидејќи е во[…]

Апел за помош на Михајло Салтировски

Малиот борец Василиј роден е во 28мата недела од бременоста на 25.03.2021 година, со тежина од 1,320 грама и должина од 44 сантиметри, па тоа им даде на родителите надеж дека еден ден ќе го донесат во својот дом и ќе го гушнат. Веднаш по раѓањето Василиј е однесен на[…]

Апел за помош на Василиј Анчев Пејкофски

Елизабета Трпковска, 49 годишната сопруга и мајка на 3 деца е хроничен пациент на дијализа. Поради влошување на состојбата од коронавирусот таа е итно преместена во Систина. Нејзиното семејство не е во можност да ги покрие високите трошоци, па замолуваат за помош. Да покажеме колку сме хумани! Телефонски број за[…]

Апел за помош на Елизабета Трпковска

Гоки е млада девојка која боледува од парализа. За подобрување на нејзината состојба потребни се повеќе третмани за ослободување на мускулната контрактура. Треба да се изврши операција на клиниката во Чуприја, Србијa Да ѝ помогнеме на Гоки во исполнувањето на нејзиниот сон – здрав живот. Да подадеме рака! Телефонски број[…]

Апел за помош на Грозда Лазароска

По ненадеен мозочен удар на 3 месеци и по 5 операции, направени во период од 12 месеци, сега на малата Ребека и е дијагностицирана церебрална парализа. Таа сега има 1 година, но се уште е во состојба на новороденче. За среќа сега е понудена можноста за лекување во Турција, каде[…]

Апел за помош на Ребека Александровска

Да му помогнеме на Среќко Стојковски. Тој е заболен од Ковид 19, и поради тешката здравствена состојба семејството самостјно решава да се смести во приватната болница „Филип Втори”. Сумата која му е потребна за лекување е 732000 денари. Да помогнеме! Телефонски број за донации преку мрежата на Телеком: 070 143-191[…]

Апел за помош на Среќко Стојковски

Марко Шпетков од Скопје е 6 год. дете и живее во Скопје, има потреба од медицински оперативни зафати во Аџибадем, Истанбул , поради тумор на мозок. Мозочниот Тумор е откриен во 2020 Година, после една Година епилептични Напади резистентни на Терапија. Поради високиот износ на лекувањето -56.570 еур, потребна е[…]

Апел за помош на Марко Шпетков

Ристо Гиовски боледува од карцином на абдоменот. Семејството самостојно решава да го продолжи лекувањето со хемотерапии во Турција. Сумата која е потребна се 8700 евра. Да бидеме хумани и да помогнеме заедно во оваа негова битка со тешката болест. Телефонски број за донации преку мрежата на Телеком: 070 143-124 Сметки[…]

Апел за помош на Ристо Гиовски

Да му помогнеме на Кристијан Андреев. Тој е младо момче кое има повреда на колкот и мора да се оперира. Семејството одлучува интервенцијата да се изведе во Турција, со метод на калемење на коската. Сумата која е потребна е 10 000 евра. Да помогнеме. Број за донација 070 143-125 (Телеком)[…]

Апел за помош на Кристијан Андреев

Да му помогнеме на Драган Ристов. Драган Ристов има 47 години, татко е на две деца, боледува од вирусот Covid 19. Поради многу тешката здравстевна состојба, семејството решава лекувањето да се продолжи во приватната болница „Жан Митрев”. Тековните третмани кои треба да ги прими чинат 732000 денари. Да подадеме рака.[…]

Апел за помош на Драган Ристов

Да му помогнене на Томи Џатев, кој боледува од тумор на панкреас , проширен на мезентерexијална артерија. Заради местополжбата на туморот, истиот хируршки не е отстранет, што додатно го отежнува лекувањето. Семејството самостојно се одлучува да одат на варијанта хемотерапија и радиотерапија кои што влеват додатна надеж за подобрување на[…]

Апел за помош на Томи Џатев

39-годишната прилепчанка Марина Гулеска пред 12 години имала кpваpeње во мозокот по што целата нејзина лева страна од телото и ocтанала пapaлизиpaна. Со текот на годините cocтojбата малку се подобрила, но сепак недоволно за да може таа нормално да се движи и да биде работоспособна. Марина е самохрана мајка на[…]

Апел за помош на Марина Гулеска