Малата Мила боледува од од дистрофија(оштетување) на мозокот. Потребна е итна операција во Кина, во мај 2018. Да помогнеме на ова мало бебенце сега кога е најпотребно ! Ви благодариме !! Телефонски броеви за донации: ВИП.Оне 143 461 Телеком 070 143 153 Донациска сметка: 540500021204351 Охридска Банака А.Д Скопје IBAN[…]

Апел за помош на малата Мила Димоска

Младиот Мики Стојановски(19г) боледува од церебрална парализа. Потребно е да оди на петта операција во Србија, метода Фибротомија на рацете и нозете, после што има значително подобрување. Да помогнеме  Мики да ја издвојува својата битка и голготата за него да стане минато !! Телефонски броеви за донации:  143-471  ВИП.Оне   070[…]

Апел за помош на Мики Стојановски

Младата Кендреса има 14 години и боледува од церебрална парализа. Нејзината состојба е тешка и таа е зависна од постојана родителска грижа. За да се олесни состојбата на Кендреса, потребни се постојани третмани и терапии, и дополнителна нега чии тошоци во голема мера паѓаат на терет на родителите. Дополнително, планирана[…]

Апел за помош на Кендреса

Јована Бошкова има 21 година и боледува од исклучително ретка форма на модуларен и фоликуларен тип на тироиден карцином.    Неопходно е лекување во странство! Донациски број за донации: ВИП.Оне 143-465, Телеком 070 143-171 Трансакциска сметка за донации: 300 0010000246 40 АД.Комерцијална Банка- Скопје  

Апел за помош на Јована Бошкова

Пријатели, Нашиот шестмесечен син Марко има вродена срцева мана, дијагностицирано му е VSD (меѓукоморен дефект) за кое е потребно операција која треба да се изврши во Република Бугарија на 14.05.2018 година. Операцијата изнесува 13.800 евра, сума која ние без Вашата хуманост не сме во можност да ја обезбедиме. Поради горенаведенот[…]

Апел за помош на малиот Марко Тодоров

Христијан Пановски е момче со посебни потреби, кој дополнително има проблем со едната нога и моментално не може да чекори. За да се подобри неговата состојба и тој повторно да застане на нозе, потребна е хируршка интервенција, која треба да се направи во болницата “Ремедика”. Истата чини 427000 денари. Неговата[…]

Апел за помош на Христијан Пановски

Mерван Ислами има потреба од итна операција на очите во болницата Eye Hospital. Сумата која е потребна се 123 000 денари, сума која Мерван и семејството не можат да ја подмират без нашата помош. Да помогнеме! Донирајте на телефонскот број за корисници на Телеком – 070 143-132 Превземено од Фондација Телеком

Апел за помош на Мерван Ислами

Малиот Горазд Исаковиќ има проблем со колковите. Тој треба итно да замине на операција во клиника во Белград, но сумата која е потребна, за семејството е недостижна. Затоа повторно е потребна нашата подадена рака. Да помогнеме со донација преку: телефонскот број за корисници на Телеком – 070 143-133 телефонскот број за[…]

Апел за помош на Горазд Исаковиќ

Преземено од фб. На малиот Стефан Тасевски роден на 19 мај 2003 година, му е потребна итна финансиска помош за лекување во странство. Поради прогресивно влoшување на општата состојба на Стефан, третманот мора да започне итно бидејќи од тоа зависи успехот на лекувањето. Да помогнеме! Телефон за донации преку мрежата[…]

Апел за помош на Стефан Тасевски

Преземено од фб. Драги пријатели Потребна ни е вашата помош. Ања Минова е хоспитализирана пред неколку недели и по извршен зафат на срцето е префрлена на хемофилтрација во Жан Митрев Клиник. Со цел да ја вратиме минимум нормалната функција на срцето за да го спасиме животот на Ања, за сега[…]

Апел за помош на Ања Минова

Шестгодишниот Андреј боледува од леукемија. Моментално е сместен на клиниката за хематологија, но треба да замине во странство. Сумата која е потребна за лекување во странство е преголема за семејството само да ја обезбеди. Да помогнеме. Сите хумани луѓе кои сакаат да помогнат, тоа може да го направат преку донација од[…]

Апел за помош на Андреј Трипуноски

На малиот Трајче Николов, кој боледува од мускулна дистрофија, му е потребна наша помош. За да се сторира болеста потребна е транспалнтација на коскена срцевина во Турција, но сумата која е потребна е преголема за семејството. Да помогнеме !!! Телефон за донации: 070 143-144 Телеком Телефон за донации: 143-474 ВИП/ОНЕ Превземено[…]

Апел за помош на Трајче Николов

Гоки е млада девојка која боледува од церебрална парализа. За подобрување на нејзината состојба потребно е да се изврши операција на клиника во Чуприја, Србија, која чини 2850 евра. Да и помогнеме на Гоки во исполнувањето на нејзиниот сон- здрав живот. Да подадеме рака !!! Телефонски број за донации 070 143-121[…]

Апел за помош на Гоки

Стефан Ивановиќ има 30 години и боледува од церебрална парализа. Отежнато се движи поради контрактури на долните екстремитети. Постои можност за третмани во Москва за подобрување на неговата состојба со терапија на матични клетки. Првиот третман чини 22 000 евра, кои тој не е во можност да ги обезбеди. Да[…]

Апел за помош на Стефан Ивановиќ

32 Годишниот Никола Новоселски од с. Муртино-Струмица пред неколку години доживеа тешка сообраќајна несреќа од која сеуште се опоравува. Се здоби со тешки телесни повреди на главата кои предизвикаа трајни последици и се уште се наоѓа во коматозна состојба, без можност да се движи и зборува. По краткото неуспешно лекување[…]

Апел за помош на Никола Новоселски

Марга Велеска е 27-годишна девојка која боледува од церебрална парализа. За да се подобри нејзината здравствена состојба потребни се повеќе третмани со матични клетки во руската клиника Неуро Вита- Москва. Марга собра средства за три третмани благодарение на сите Вас хумани граѓани… Од првите клетки мозокот побрзо и точно ги испраќа информациите[…]

Апел за помош на Марга Велеска

Хумани луѓе, повторно е потребна нашата помош. Потребни сме му на Влатко кој треба да замина на итна трансплантација на бубрег во Турција за која се треба да плати 25.000 евра. Да помогнеме со донации на телефонскиот број 143-489 (за корисници на ВИП) и 070 143-113 (за корисници на Телеком) или на сметка[…]

Апел за помош на Влатко Стојановски

Јована Станковска треба итно да замине на третман со матични клетки  во Кина. Третманот чини  21 000 евра, сума која семејството не може само да ја покрие. Да помогнеме! Телефонски броеви за донации за Јована: 070 143-111 (корисници на мрежата на Телеком) 143-482 (корисници на мрежата на ВИП/ОНЕ) Или со[…]

Апел за помош на Јована Станковска