Алексеј е на возраст од скоро 6 годинки и боледува од ретка болест, односно прогресивна мускулна дистрофија-Дишен(Distrophio musculorum progresiva DMD), која предизвикува изумирање на мускулните влакна. Лекувањето во Медицинскиот центар за матични клетки (ВУ) во Пекинг овозможува лекување на оваа тешка болест, а двонеделниот третман за операција, имплантација на матични[…]

Апел за помош на Алексеј Перхај

Ве молиме да го отворите вашето срце и да му помогнеме на Бобан Теовски, 29 години од о.Илинден со дијагноза (аденоиден цистичен карцином) кој неодамна беше на лекување во Турција-Истамбул. По неполна година болеста прогресира за што е неопходна повторна зрачна терапија која ке ја прима во Турција. Тоа претставува[…]

Апел за помош на Бобан Теовски

Многу пати до сега се имаме запознато со семејства кои имале турболентен пресврт во својот живот. Од нормално секојдневие, за момент животот им се претвара во пекол. Тоа се случува и со четиричленото семејство Нешковиќ од с. Љубанци. Триесетипет годишниот Круме е единствен вработен во семејството, работи во гробишта Бутел,[…]

Апел за помош на семејството Нешковиќ

Голем број хумани граѓани пројавија интерес за да помогнат на семејството Костадиноски од Скопски Припор после обавата дека без струја живеат повеќе од шест години и на температури над 40-тиот степен мора да запалат оган за да стоплат вода или да зготват нешто за јадење. Кога ќе се стемни седат на[…]

Апел за помош на семејството Костадиноски

На 25-годишниот Теодор Боговески, најголема желба му е да биде среќен, а дружбата со пријатели во слободното време е нешто што му причинува најголемо задоволство. Тео вели дека инвалидската количка е дел од него веќе девет години, но тој има потреба од количка која може да ја вози и низ[…]

Апел за помош на Тео Богоевски

Триесет и пет годишниот Ивица Срезоски од Гостивар боледува од спиноцеребрална атаксија, болест која му оневозможува да се движи нормално, му го отежнува секојдневието и предизвикува низа други здравствени проблеми. Ивица може повторно да застане на нозе, со третман со матични клетки во Пекинг, Кина, за што му се потребни[…]

Апел за помош на Ивица Срезоски

Сузана Настоска веќе 12 години боледува од повеќе болести, меѓу кои : срце, шеќерна болест, асма, тироидна жлезда, покачен крвен притисок и проблем со нервите. Има направено 6 операции на градата, рак на матка, врадување на вештачко колено, операција на жолчка и тумор на стомак, поради што сега моментално и[…]

Апел за помош на Сузана Настоска

Фросина е мајка на две годишно детенце со кое живее во трошната куќа од 16 м2 на своите родители во која едвај има основни услови за живот. Само мал дел од куќата е цврста градба, додека остатокот е додаден од церади и мушами, подложно на влага, со таван кој почнува[…]

Апел за помош на семејство Крстевски

На тригодишниот Јован Трајков од Кавадарци итно му е потребна финансиска помош за престојната операција на клиника закажана за 30 јули. Јован е дете со посебни потреби. Дијагнозата на Јован е hidrocefalus meningitis. Од силна болка во главата и нозете на Јован му претстои операција на тестисите кои се потполно[…]

Апел за помош на Јован Трајков

Јасмина и нејзините дечиња чекаат на нашата помош! Таа е мајка на пет малолетни дечиња и семејството не само што не живее соодветно, туку едвај преживува. Откако пред неколку години останува без своите родители, останува и без секаква помош, оставена сама на себе и на ниската социјална помош која ја[…]

Апел за помош на Јасмина Ризова и нејзините деца

Матеј Стоилов ја направи пет скен снимката, но остануваат уште низа други испитувања за кои се сеуште потребни средства… Да му помогнеме на малиот Матеј да има безгрижно детство. На семејството Стоилови месечно за лекови му требаат по 10 илјади денари, пари кои тие ги немаат. Поради тоа, Матеј е[…]

Апел за помош на Матеј Стоилов

Малиот Антонио Мавров боледува од лимфоидна леукемија и мора под итно да замине на лекување во странство. Да помогнеме едно дете да има среќно детство! Донирајте: со повик на 070 143-105 за сите корисници на Телеком на следната транскакциска сметка: ЗА ОНИЕ КОИ САКААТ ДА ДОНИРААТ ОД МАКЕДОНИЈА ТОА МОЖЕ ДА[…]

Апел за помош на Антонио Мавров

Ана Марија боледува од церебрална парализа и епилептични напади. Таа живее со својот татко кој поради малите примање не е во можност да ја купува потребната терапија за неговата ќерка. Потребни се финансиски средства за храна и лекување… Да помогнеме. Сметка за донации: Александар Васиљевски TTK Broj na smetka 290500014766142

Апел за помош на Ана Марија Васиљевска

Почитувани хуманисти, добри луѓе, Би сакала да се обратиме до сите Вас со добивање на разбирање и финансиска помош. Се однесува за нашата мајка која веќе 4 години се бори со канцер на абдомен. Од 2013 до сега се направени 3 операции, а ќе следува и 4та. Типот на туморот[…]

Апел за помош на Виолета Митрикеска

Николче е млад битолчанец кој има само 21 година и веќе води борба со карцином на меко и сврзно ткиво. Поради тоа, тој има потреба од специјални прегледи и лечење во странство. Да му помогнеме на Николче кој инаку живее само со својата самохрана мајка. Да донираме на сметка: 210[…]

Апел за помош за Николче Колев

Преземено од фб. „Почитувани пријатели и познаници, На нашата ќерка Сара и претстои третман со зрачна терапија на универзитетската клиника во Ессен Германија, поради резидуа на туморот. Благодарение на Фондот за здравствено осигурување, лекувањето ќе биде на товар на државата, но сепак на нас остануваат трошоците за престојот во наредниот период.[…]

Апел за помош на Сара Ѓорѓиевска

Игор Станчевски е двегодишно детенце кое боледува од церебрална парализа и има застој во психомоторниот развој. За да се подобри неговата здравствена состојба потребно е да замине на испитување и лекување на клиника во Ниш, Србија, со придружник родител, за што се потребни финансиски средства кое семејството не може да[…]

Апел за помош на Игор Станчевски и неговото семејство

Малата Александра Малиновска боледува од церебрална атаксија.  Единствен начин да и се помогне е со третман со матични клеки. Првиот третман во Москва беше успешен, но Александра треба да замине на втор третман. Да помогнеме. Корисници на Телеком, донирајте со повик на 070 143-133 Жиро сметка : Стопанска Банка Ад Битола 500800016612498[…]

Апел за помош на малата Александра Малиновска