Апел за помош на Лидија Ристевска

20

Лидија Ристевска боледува од прогресивна “мultiplex ѕcleroza“ која и предизвикува квадриплегија на сите четири екстремитети, како и тешкотии при голтање и дишење и многу останати тешки симптоми.

Драги наши сограѓани, голем број знаете за состојбата за напреднатата прогресирачка Мултиплекс склероза кај Лидија Ристевска која тивко ја уништува и дека единствената можност да успее е трансплатацијата со матични клетки во Русија.Недостижно е тоа без ваша помош драги мои.Третманот е 45000 евра кои треба да ги има за еден месец бидејќи веќе е закажано за јуни поради тешката состојба.Недостигаат уште 25000 евра за таа да замине на овој третман. Ве замолуваме и апелираме за помош да успее во ова што и е единствена надеж.Сите хумани луѓе сите помоќни фирми ги молиме да помогнат да ја собереме потребната сума.

ВИ БЛАГОДАРИМЕ МОЖЕБИ ЌЕ СПАСИТЕ ЖИВОТ!

Да помогнеме.

Денарска сметка за донации: 500600016598443, Стопанска банка Битола. Девизна сметка: IBAN MK07500080003654013 SWIFT CODE STBBMK22 – Стопанска банка АД Битола

Донациски број од ВИП 143-474

Донациски број од Телеком: 070 143-121

Донирајте брзо и едноставно од Вашите телефони преку мобилната апликација Донации за Android и IOS.

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење