Броеви за донирање

Активни броеви за донирање (*), по мобилни мрежи:

Од мрежата на Телеком:

070143153 -да и помогнеме на Вера Симиќ. На Вера Симиќ треба итнo да и се изврши интервенција- дисекција на аортатат во болницата „Филип II ” во Скопје. Интервенцијата чини 1599 000 денари. Семејството не е во можност да ја обезбеди потребната сума. Да помогнеме.
070143163– да му помогнеме на Борче Цветановски. Toj боледува од ретко заболување и за детална дијагноза и понатамошното лекување потребно е да замине на испитувања на клиника воВиена, каде треба да прими хемотерапија и да се извршат дополнителни испитувања. Да помогнеме.
070143113 – Зоран Перевски има потреба од итна oперација на белите дробови. Моментално е хоспитализиран во приватната болница „Систина”. Неговата состојба е прилично тешка, 80% од белите дробови се нападнати од бактерија. Семејството не е во можност да ги покрие трошоците. Да помогнеме.
070143107- Славица Тодоровска има дијагностицирано малиген тумор на левата страна на главата. Иако е извршена итна интервенција,туморот повторно се појавил и брзо прогресира. Поради тоа, потребна е втора операцијата, а поради агресивноста на туморот треба да биде оперирана во Тексас, САД, каде само за закажување на терминот потребен е депозит од 14000 долари. Да помогнеме.
070143115– Да и помогнеме на младата мајка Ирена Tанчева, која неодамна доживеа сообраќајна несреќа и не може да застане стабилно на нозе поради повреда на вратна кичма, 5ти и 6ти пршлен. Taa треба да замине на лекување во Русија, но сумата семејството не може само да ја обезбеди, а потребни се 22 000 евра.
070143133 -Христина Митревска боледува од ретко заболување кое не може да се лекува кај нас во Македонија. Таа мора да замине на лекување на специјализирана клиника во Америка. Целата сума за третман и лекување ќе бидат покриени од страна на клиниката во Америка, но на семејството му се потребни дополнителни средства за превоз и сместување. Да помогнеме.
070143102 – На петнаесетгодишната Сара Настеска од Охрид дијагностициран и е малиген тумор . Во најкраток рок на Сара треба да и се изврши трансплантација на коскена срж, што според нејзиното семејство е единствена можност за целосно излекување и враќање во нормален живот на девојчето. Единствен сроден донор е нејзиниот две години помал брат. Фондот одобрува лекување во Македонија, но родителите се одлучија за лекување во Германија на детска специјалнизирана клиника, заради високата успешност на лекувањето на оваа клиника и малиот ризик. Зафатот и лекувањето чинат169.000 евра
070143454– Да и помогнеме на Неделка Чукчуковска, која болеува од парализа.Таа треба да замине на третман во клиниката “Ренона” во Виена. Сумата која и е потребна се 5000 евра, сума која Неделка не може сама да ја обезбеди.Да помонеме.
070143183 – да и помогнеме на малата Ивана Алексова, која боледува од церебрална парализа. За подобрување на нејзината сосотојба неопходно е да замине на лекување со неурометаболичка терапија со аминокиселина, на клиника во Србија. Сумата која е потребна се 1560 евра , сума која семејството може да ја обезбеди само со наша помош. Да помонеме!
070143161-Кристијан Андреев има потешка форма на аутизам проследена со епилептични напади. За подобрување на неговата состојба потребно е да замине на третмани со матични клетки во Турција. Сумата која е потребна се 38600 евра. Да помогнеме!
070143155– да и помогнеме на Амина. Амина Шаиновска боледува од акутна леукемија. Поради тешката здравствена состојба таа е на лекување во болница во Германија. Лекувањето на Амина чини 250000 евра… Ви благодариме на донацијата.
070143132– да и помогнеме на Јасна Кузмановска. Таа боледува од карцином и веќе има неколку операции извршени, Се побарува финансиска помош за лекување во болницата Gerson Europe Centre во Унгарија
070143131 -Виктор Видоевиќ има 2 години, и на 6-месечна возраст, му била констатирана дијагноза: G 80 церебрална парализа – хипотонична. Виктор не зборува, не седи и не оди, има груба моторикa, но психички е здрав. Упатуван е на физикална терапија за јакнење на мускулатурата во Македонија и во Црна Гора, на приватен физиотерапевт, но тоа не покажало никакви резултати. Семејството дознало за специјализираната болница за вакви болести, Ренона рехабилитација (Renona Rehabilitation) во Австрија, каде од септември 2018 година, Виктор треба да започне со третман. За лекувањето, потребно е да се обезбедат средства во износ од 600.000 денари. Да помогнеме!
070143103 – Нина Димитриевска боледува од церебрална парализа. За подобрување на нејзината состојба родителите смeтаат дека најдобар резултат ќе даде интервенција на клиника во Америка. Сумата која е потребна за интервенцијата е 46000 евра.Фондот за здравство на Р.М одобри лекување на малата Нина во Турција, но семејството смета дека лекувањето да биде на клиниката во Америка.
070143108- Kире Главинчевски е неподвижен, по преживеаната повреда- пад од карпа. Единствена наеж за подобрување на неговата состојба е третман со матични клетки во Панама, а самата интервенција чини 37000 долари. Да подадеме рака!
070143117– да му помогнеме на малиот Никола Буковски, кој има само 5 години и боледува од церебрална парализа. Во Македонија Никола имаше 4 операции, неуспешни, по што семејствоо заминува во Шведска. Надеж за подобрување на состојбата на Никола има во меѓународната болница Пухуа од Пекинг, каде им дале позитивен сигнал за подобрување на состојбата, но сумата која се побарува е 50000 евра. Да дариме надеж за Никола!
070143143– Младата Кендреса има 14 години и боледува од церебрална парализа. Нејзината состојба е тешка и таа е зависна од постојана родителска гружа. За да се олесни состојбата на Кендреса, потребни се постојани третмани и терапии, и дополнителна нега чии тошоци во голема мера паѓаат на терет на родителите. Дополнително, планирана е и хируршка интервенција, операција во странство,за која на семејството, за првичните испитуваења и самиот третман, им се потребни дополнителни средства. Да помогнеме!
070143103– да му помогнеме на шестгодишниот Андреј Трипуноски, кој боледува од акутна леукемија. Моментално е сместен на клиниката за хематологија, но треба да замине во странство. Сумата која е потребна за лекување во странство е преголема за семејството само да ја обезбеди. Да помогнеме.
070143114– да и помогнеме на Марга Велеска која боледува од церебрална парализа. На Марга и се потребни уште 2000 евра за да замине на повторен третман со матични клетки во Русија. Таа досега имаше неколку третмани кои доведоа до напредок во борбата со болеста на Марга.
070143144– на малиот Трајче Николов, кој боледува од мускулна дистрофија, му е потребна наша помош. За да се сторира болеста потребна е транспалнтација на коскена срцевина во Турција, но сумата која е потребна е преголема за семејството. Да помогнеме
070143122- Стефан Ивановиќ боледува од церебрална парализа. Опериран во Македонија,но со потреба од дополнителна операција во Русија, семејството замолува за помош од хуманите луѓе. Сумата која е потребна се 22000 евра. Да помогнеме.
070143303 – Никола Новоселски по тешката сообракајка мора да замине на третман во клиниката Неуровита во Москва. Сумата која е потребна е 7350 евра.

Од мрежите на VIP

За лекување на: Број за донација Активен до
Борче Цветановски 143 485 20.02.2019
Славица Тодоровска 143 483 13.02.2019
Христина Митревска 143 502 09.02.2019
Валентина Наунова 143 472 07.02.2019
Теодора Јовановска 143 468 02.03.2019
Нина Димитриевска 143 469 02.03.2019
Сара Настеска 143 480 19.01.2019
Кристијан Андреев 143 463 08.01.2019
Неделка Чукчуковска 143 464 09.01.2019
Виктор Трајковски 143 479 21.12.2018
Амина Шаиновска 143 467 24.12.2018
Дарко Георгиевски 143 470 13.12.2018
Виктор Видоевиќ 143 465 06.12.2018
Ирена Танчева 143 500 03.12.2018
Кире Главинчевски 143 471 29.12.2018
Никола Буковски 143 476 20.12.2018
Јована Станковска 143 482 07.12.2018
Јасна Кузмановска 143 462 08.12.2018
Трајко Николов 143 474 18.11.2018
Никола Новоселски 143 475 16.02.2019
Марга Велеска 143 487 06.02.2019
Јовица Блажевски 143 466 06.02.2019
Биљана Костова 143 473 29.01.2019
Даница Коцевска 143 478 19.11.2018
Стефан Ивановиќ 143 460 04.02.2019
Матеј Стоилов 143 484 29.01.2019
Дарио Павлов 143 461 24.11.2018
Организации Број за донација Активен до
ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ХУМАНО-ОПШТЕСТВЕН РАЗВОЈ “ПРОЕКТ СРЕЌА” 143 550 09.04.2019
Црвен Крст на РМ 143 400 неограничено
Црвен Крст на Град Скопје 143 300 неограничено
Национална мрежа против насилство врз жени и семејно насилство – Глас против насилство 143 477 01.12.2018
Женски центар “АСТАРТА” Скопје 143 486 16.12.2018

 

 ——

* Сите наведени активни броеви се превземени од страниците на мобилните оператори. Секој број важи доколку се бира од соодветниот мобилен оператор. Со секој повик се донираат 100 денари.

Последно ажурирано на 25.11.2018 година