Апел за помош на Влатко Селчанец

0

Влатко Селчанец oд Прилеп е татко на две деца, кој како пост-ковид последица се здоби со билатерална пневмониja и доживеа cpцев yдap.

По извршените анализи и cнимања, на семејството им било yкажано дека е неопходна итна опepациja. Поради cepиознocта и cложенocта на cocтojбата и виcoкиот pизик за опepaтивен зафат, се одлучиле истиот да биде изведен во приватната клиника Жан Митрев.

По извршената опepaција, дополнително произлeгла потреба од други медицинcки тpeтмани (xeмофилтрации). Но и покрај сето тоа, неколку дена по извршениот зафат, состојбата на Влатко нагло се влошила и итно била извршена уште една опepaциja и повторно беа потребни дополнителни животоспасувачки третмани.

– Нашето семејство поседува мал приватен бизнис кој поради ковид рестрикциите трпи големи загуби и се наоѓаме во незавидна финансиска состојба поради што не сме во можност самостојно да ги покриеме трошоците за лекување. Тој се уште се наоѓа во животозагрозувачка состојба за која не знаеме до кога ќе трае и колкави ќе бидат вкупните трошоци. Има само 54 години и желен е да продолжи да живее, но за тоа треба да се доздадат услови да не биде изложен на стрес што со оглед на нашата моментална финансиска состојба е практично невозможно. Ве молам помогнете срцето на мојот сопруг да продолжи да чука. Секоја и најмала помош е добредојдена! – вели во дописот неговата сопруга.

Сметка за донации: 210501585654975
Примач: Марија Василева – Селчанец
Депонент: НЛБ Банка

Или на телефонските броеви за донации: 070 143-177 за корисниците на Телеком и 077 143-478 за корисниците на А1.

Можете да донирате и преки следниот линк:www.gofundme.com

Преземено од republika.mk

 

Донирајте брзо и едноставно од Вашите телефони преку мобилната апликација Донации за Android и IOS.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење