Апел за помош на Дејан Најдоски

18

Maлиот Дејан Најдоски од Прилеп кој има аутизам, досега успешно помина четири третмани со матични клетки во болницата во Турција.

Сумата која беше потребна за негово лекување изнесуваше огромни 54.000 евра. Со помош на сите хумани граѓани, преку хуманитарни концерти и низа настани, Дејан навреме стигнуваше до третман во Турција и досега четири пати се радуваме на вестите околу подобрување на неговото здравје.

За малото ангелче од Прилеп неопходни се уште два третмани со матични клетки, а сумата која е неопходна за тоа е 14.000 евра.

Сите кои сакаат малиот Дејан да има нормално детство како сите негови врсници, можат да донираат по 100 денари на следните телефонски броеви:

143-489 (за корисници на А1) и 070 143-153 (за корисници на Телеком)

Трансакциска сметка
240-2871097233-64
Уни Банка

Превземено од Фондација Телеком за Македонија, А1 и markukule.mk.

Донирајте брзо и едноставно од Вашите телефони преку мобилната апликација Донации за Android и IOS.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење