Апел за помош на Радмила Димитрова

11

Радмила Димитрова е девојка од Кочани која боледува од makularna degeneracia и retinopatia spigmentoza, генетско заболување на очите за кое во Мекедонија нема соодветен третман. Потребно е лекување во Русија, третман со матични клетки во институт за очни болести во Санкт Петербург.

Третманот чини 4000 евра.  Сума која сите заедно можеме брзо да ја собереме !!

Да помогнеме !!!

Телефонски број за донации преку мрежата на Телеком: 070 143-125

Телефонски број за донации преку мрежата на А1: 077 143-477

 

(Радмила и Славица Димитрови се сестри кои имаат проблем со очите, станува збор за тешко оштетување и големо намалување на видот. Очилата веќе не се доволни, и тие треба да заминат на третман со матични клетки во Русија. Но сумата е преголема за семејството. Третманите со матични клетки не ги финансира Фондот за здравсѕво, зошто стануза збор за алтернативно лекување. Да помогнеме!)

Донирајте брзо и едноставно од Вашите телефони преку мобилната апликација Донации за Android и IOS.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење