Христијан Пановски е момче со посебни потреби, кој дополнително има проблем со едната нога и моментално не може да чекори. За да се подобри неговата состојба и тој повторно да застане на нозе, потребна е хируршка интервенција, која треба да се направи во болницата “Ремедика”. Истата чини 427000 денари. Неговата[…]

Апел за помош на Христијан Пановски

Стојанка Јовановиќ е мајка на три дечиња. Таа има поставен стент на срце, нејзината ќеркичка има проблеми со опаѓање на ноктите од прстите на нозете. Стојанка не е во можност да ги зема потребните нејзини лекови, а не се во можност ни да отидат на прегледи за поставување на дијагноза[…]

Апел за помош на Стојанка Јовановиќ и нејзиното семејство

ИТНО се потребни сретства за лекови. Да помогнеме!! СПОДЕЛЕТЕ !! Јосе е 40 годишен татко кој се бори со карцином на цревата од креан стадиум. Трансакциска сметка: 210-5017185344-02 ДОНАЦИЈА ЗА ЈОСЕ На име на Иванчо Ќајев   Или со донации на девизната сметка Ivanco Kjajev UL Marsal Tito br BB[…]

Апел за помош на Јосе Ќајев

Јасна Кузмановска боледува од крацином и до сега има напревено дури 5 операции од кои : карцином на бели дробови, три операции од карцином на матка и операција на жолчка. Моментално е невработена и нема финасии за понатамошно лекување. Замолува за помош. Да помогнеме сите заедно таму каде што помошта[…]

Апел за помош на Јасна Кузмановска

Христина Митревска од Скопје, родена на 05 Јануари 2007, е #ЕДИНСТВЕНАТА во Македонија, со ретка болест, односно е единствено лице со ретка ендокринолошка состојба и најтежок облик на хронично заболување, вклучително и нарушена здравствена состојба… Таа е #ЕДИНСТВЕНАТА од Македонија, која е поканета во Вашингтон, Соединети Американски Држави, на БЕСПЛАТНА[…]

Апел за помош на Христина Митревска

Mерван Ислами има потреба од итна операција на очите во болницата Eye Hospital. Сумата која е потребна се 123 000 денари, сума која Мерван и семејството не можат да ја подмират без нашата помош. Да помогнеме! Донирајте на телефонскот број за корисници на Телеком – 070 143-132 Превземено од Фондација Телеком

Апел за помош на Мерван Ислами

Малиот Горазд Исаковиќ има проблем со колковите. Тој треба итно да замине на операција во клиника во Белград, но сумата која е потребна, за семејството е недостижна. Затоа повторно е потребна нашата подадена рака. Да помогнеме со донација преку: телефонскот број за корисници на Телеком – 070 143-133 телефонскот број за[…]

Апел за помош на Горазд Исаковиќ

Преземено од фб. На малиот Стефан Тасевски роден на 19 мај 2003 година, му е потребна итна финансиска помош за лекување во странство. Поради прогресивно влoшување на општата состојба на Стефан, третманот мора да започне итно бидејќи од тоа зависи успехот на лекувањето. Да помогнеме! Телефон за донации преку мрежата[…]

Апел за помош на Стефан Тасевски

Преземено од фб. Потребна е и добредојдена секоја помош. Храна, облека, лекови, кој е во можност може и парично да помогне! Кој не може, доволно би било и споделување на постов да го видат што повеќе луѓе. АПЕЛ:ДО СИТЕ ДОБРИ ЛУЃЕ,ПОМОГНЕТЕ НА ОВАА СИРОМАШНА ФАМИЛИЈА ОД КУМАНОВО.НЕМААТ НИКАКВА ПАРИЧНА ПОМОШ,НЕМААТ[…]

Апел за помош на фамилија од Куманово

Драгица Јованова е невработена, а за еден месец ќе мора да се исели од местото каде што престојува. Потребна и е храна, сместување и работа. Секоја помош е добредојдена !!! Сметка за донации: 370000027607683 Контак телефон:  077-536-738

Апел за помош на Драгица Јованова

Чичко Војне  живее во село Подвис, Прилепско, чиј живот е неподнослив со сиромаштијата која јаде секој ден, а камоли со инвалидитетот со кој е роден (слепило на двете очи), воедно тешко е и одржувањето на ќерка му Даниела, која има посебни потреби, вклучувајќи и ментална и физичка заостанатост. Тетка Снежана[…]

Апел за помош на чичко Војне и неговото семејство

Хуманитарната организација на скопската православна епархија при М.П.Ц- ОА “Свети Спас” има за цел да им помогне на оние луѓе на кои им е потребна помош. Помошта се состои во храна, хигиенски производи, облека, обувки и т.н. Засега им помага на 140 семејства низ цела Македонија, на коишто континуирано, секој[…]

Хуманитарната организација „Свети Спас“

Би сакале да ја споделиме тажната приказна на седумгодишниот Крсте, кој со своите родители се на улица без сопствен дом. Претходно живееле под кирија, а во последно време ги прибираат добри луѓе на определено време. Сега се сместени во две собички, заедно со сиромашни баба и дедо, кои го отворија[…]

Апел за помош на Крсте Величковски

Никола(18год) е сирак без татко и е столб на своето семејство. Тој има болна мајка која не може да работи, две малолетни сестрички и братче. Иако повремено работи, тешко успева да ги покрие сите трошоци. Доколку сте во можност да помогнете ве моламе да се обратите кај Никола 072 242[…]

Апел за помош на семејството Далчевски

Александар Петрески (23 години) во 2014 година имаше сообраќајна незгода во која се здоби со тешки повреди на главата и помина 14 денови во кома. После две ипол години, и покрај направената операција се појавија компликации во неговото здравје и моментално Александар има проблеми со движењето. Александар живее со родителите во с.[…]

Апел за помош на Александар Петрески

Петчленото семејство Рамаданови прима 7.000 денари социјална помош. Но, како што раскажува Сузана, тоа е премалку да се помине од први до први во месецот. Сузана побарала помош од институциите, но од таму им понудиле привремено едногодишно сместување во прифатен центар во Чичино Село. Но потоа, како што вели таа,[…]

Апел за помош на семејството Рамаданови

Преземено од фб. Драги пријатели Потребна ни е вашата помош. Ања Минова е хоспитализирана пред неколку недели и по извршен зафат на срцето е префрлена на хемофилтрација во Жан Митрев Клиник. Со цел да ја вратиме минимум нормалната функција на срцето за да го спасиме животот на Ања, за сега[…]

Апел за помош на Ања Минова

Шестгодишниот Андреј боледува од леукемија. Моментално е сместен на клиниката за хематологија, но треба да замине во странство. Сумата која е потребна за лекување во странство е преголема за семејството само да ја обезбеди. Да помогнеме. Сите хумани луѓе кои сакаат да помогнат, тоа може да го направат преку донација од[…]

Апел за помош на Андреј Трипуноски