Министерството за труд и социјална политика го има отворено бесплатниот телефонски број 15505 на кој можете да пријавите и да помогнете. Еве кому се. http://www.mtsp.gov.mk/prijavi.nspx  

Пријави-помогни!

-интевју за www.donacii.mk на Билјана Пешева,  долгогодишен активист, учител на програма и хуманист во Меѓународната фондација Уметност на Живеење-Македонија и  СУНА – Скопје -Здружение за развој на вредностите на обединетите нации “Западните општества меѓу кои спаѓа и Македонија, се целосно ориентрани на уживање и задоволство, а секој допир или поглед[…]

Билјана Пешева: “Дoпирoт срце – срце не прaви пoчoвечни”

  -Интервју со Сандра  Томовска, новинар, колумнист во Офф нет, самохран родител, хуманитарец, борец за подобро утре, жена -херој и човек-инспирација, за www.donacii.mk “Претпоставувам дека хуманоста е нешто со што се раѓаш, но и умираш. Таа особина или можеби одлика на еден човек е нешто што во себе го спознаваш од[…]

Сандра Tомовска: ” Помагајте на сите на кои им е потребна помош, бидејќи животот е краток но и непредвидлив”

  -Ивана Савеска, девојка со оштетен вид која успеа да го подобри својот живот благодарение на хуманите луѓе, девојка борец, девојка инспирација. “Јас, Ивана Савеска имав  дијагноза retinitis pigmentoza-оштетен вид. Јас сум исто така и  сум пример дека благодарение на хуманоста и неизмерната заангажираност на прекрасните граѓани на нашата земја[…]

Ивана Савеска: ” Благодарам на сите вас, кои ми помогнавте да го подобрам својот вид.”

-интервју на Веселинка Георгиевска, хуманитарец, филантроп и волонтер во  #Ретвитни Оброк, за хуманоста како главна подвижна сила во нејзиниот живот и за акцијата #Ретвитни Оброк ” Јас сум Веселинка Георгиевска, повеќето што ме знаат велат дека ми одговара името на карактерот, ме доживуваат како позитивна личност, оптимист, идеалист. Сакам да помагам на[…]

Веселинка Георгиевска: “Со #Ретвитни Оброк од март до денес се поделени преку 2,000 оброци за сиромашни граѓани и бездомници”

Свадбата е еден од најубавите денови во животот, но уште поубаво е радоста и среќата од тој ден да ја споделиме со други. Пример за таква свадба се и младите Добрила и Костадин Кангови. Младиот брачен пар Кангови одлучија во еден од најважните денови од нивниот живот да бидат хумани,[…]

Добрила и Костадин Кангови со донациска кутија на нивната свадба

Повеќе информации за акцијата на Пекабеско АД може да најдете на ФБ страната ТУКА Со еден лајк донираме 3 денари. Да ја споделуваме страната и да помогнеме да се соберат повеќе средства. „Од денес, со секој нов like на нашата Facebook страна одвојуваме по 3 денари наменети за пакети храна за[…]

Пекабеско АД во хумана акција

-интерју на Даниел Митков, човекот кој успеа со помош на хуманите луѓе да ја врати вербата за подобро здравје, за својата борба и достигнувања, за www.donacii.mk “Пред четири години доживеав тешка сообраќајна незгода и се здобив со тешки телесни повреди. Останав парализиран во нозете и оттогаш живеев врзан за инвалидска[…]

Даниел Митков : “Ви благодарам, неизмерно”

Повеќе информации за затворениот апел за Виктор може да најдете ТУКА Семејството Ангеловски се заблагодарува на сите донации и на сите хумани луѓе кои донираа, зошто без тоа немаше да можат да заминат на лекување. Овие стории не прават среќни и ни дават желба да помогнеме. Благодарност до сите што[…]

Биљјана Ангеловска „Виктор успеа да го оствари својот сон – неговите нозе да бидат исти“

  -интервју на Ленче Здравкин, жената -херој која им помага на мигрантите кои транзитираат низ нашата земја, за www.donacii.mk. “Од секогаш мојата водилка во животот била ” Раката што дава не се суши”. Во животот сум се соочувала со најразлични ситуации, никогаш не е се розево. Па многу често и[…]

Ленче Здравкин: ” Сите заeдно можеме да им го олесниме животот на овие луѓе кои бегаат од ужасите на војните со цел да си го спасат своето семејство”

-интервју на Јасмина Дуриќ, волонтер во “Вистински Дела на Љубезност” за www.donacii.mk   Јасмина Дуриќ, волонтер во “Вистински дела на Љубезност” ја прашавме што е тоа што ја мотивира да помага, што е та што ја мотивира да прави промени , што е тоа што ја влече своето време да[…]

Јасмина Дуриќ: “Прекрасно е чувството да се дели храна, љубов и да се даде поддршка на оние на кој тоа никој не им го дава”

Скоро секоја сабота, под мотото “ХРАНА, А НЕ ОРУЖЈЕ (А) // (Е) Food Not Bombs (A) / / (E) “eдна екипа млади луѓе готват оброци и ги елат на граѓаните кои имаат потреба од храна и оброк за себе и своето семејство. На своја иницијатива, без никаква материјална надомест или било[…]

Небојша Додевски Грицко: “Храна ,а не оружје- Food, Not Bombs ” е оброк со порака”

  -Моника Петковска, борец за подобро утре, хуманитарец, активист, филантроп, иницијатор на акцијата за помош на Тетка Митра “Не верувам дека постои човек што би кажал нешто против хуманоста. Едноставно, има нешто што те тера да се насмевнеш, и со насмевка да зборуваш за хуманоста, да бидеш хуман. Можеби грешам,[…]

Моника Петковска: “Во хуманоста се гледа големината на еден човек”

-Николовска Маргаритa, Жената- Борец, мајката на Никола Николовски, момчето кое се оперираше од срцева маана во Гермнаија, за борбата на Никола и целото семејство. “Пред 15 години Никола, мојот син се сочи со една од најтешките дијагнози на болест на своето срце,WPW SVPT на срцевиот мускул хронично заболување на нервниот[…]

Маргарита Николовска: “Никола е здрав полуматурант кој граби кон животот со полна пареа , благодариме”

-интервју за www.donacii.mk на Биљана Милошевиќ, филантроп, организатор на хуманитарни  акции и борец за подобро утре. “Мотивација за акциите кои ги правам е пред се желбата за да помогнам некому и насмевките на детските лица.  Потекнувам од семејство каде што хуманоста секогаш била на прво место. Значи моите родители се[…]

Билјана Милошевиќ: “Со радост го дочекувам секој нов ден и секој нов ден ми е шанса да помогнам некому”

*Миа  Јовчевска ученик во Меѓународни училишта  “Нова”, волонтер, активист, борец за Подобро Утре. “Волонтер е човек кој сака да им помага на луѓето без да биде платен. Ова беше моето мислење за значењето на зборот волонтер. Но, откако дојдов во интернационалната гимназија „НОВА“ за прв пат оваа година, јас сфатив што[…]

Миа Јовчевска : “Хуманитарната работа не се мери во часови, туку во усреќени лица”

Јовче Петкоски се врати од успешната операција во Белград. Дел од Средствата за операцијата ги собра со помош на хуманите граѓани кои му помогнаа со донирање на жиро сметката за помош и на донациските броеви за помош, отворени на мобилните оператори. Еве ја неговата приказна. “По повеќето операции на уретра-уринариот[…]

Јовче Петкоски: “Со помош на хуманите луѓе успеав да си го повратам здравјето”

“Со добротворната работа се запознав пред 4 години, кога го започнав моето образование во интернационалната гимназија „НОВА“. Тогаш дознав дека надвор од академската работа, како дел од училишната програма од мене се бара да направам 10 часа годишно служејќи и на заедницата. „10 часа? Зарем не е многу тоа? Што[…]

Кала Неткова: “Добротворната работа не се мери во часови, туку во среќни лица”