Јосе е 40 годишен татко на 7 годишна ќерка, социјален случај, а згора на тоа се соочува со карцином на цревата кој веќе метастазира поради што му е неопходна интервенција во клиниката УМБАЛ Александровска ЕАД Софија за која се потребни уште околу 2.800 евра. Да помогнеме, неговиот живот е во наши[…]

Апел за помош на Јосе Ќајев

На малиот Трајче Николов, кој боледува од мускулна дистрофија, му е потребна наша помош. За да се сторира болеста потребна е транспалнтација на коскена срцевина во Турција, но сумата која е потребна е преголема за семејството. Да помогнеме !!! Телефон за донации: 070 143-144 Телеком Телефон за донации: 143-474 ВИП/ОНЕ Превземено[…]

Апел за помош на Трајче Николов

Паштета и леб, ова е секојдневниот оброк на Бојана Колева од Чаир, која боледува од епилепсија. Во студена соба, три години без парно и струја, на улицата Џон Кенеди, Бојана живее сама. Нејзиниот татко одамна е починат, а во вечното почивалиште пред десетина дена заминала и нејзината мајка. За да[…]

Апел за помош на Бојана Колева

Игор Станчевски е детенце кое боледува од церебрална парализа и има застој во психомоторниот развој. За да се подобри неговата здравствена состојба потребно е да замине на испитување и лекување на клиника во Ниш, Србија, со придружник родител, за што се потребни финансиски средства кое семејството не може да ги[…]

Апел за помош на Игор Станчевски и неговото семејство

Гоки е млада девојка која боледува од церебрална парализа. За подобрување на нејзината состојба потребно е да се изврши операција на клиника во Чуприја, Србија, која чини 2850 евра. Да и помогнеме на Гоки во исполнувањето на нејзиниот сон- здрав живот. Да подадеме рака !!! Телефонски број за донации 070 143-121[…]

Апел за помош на Гоки

Неда Ристова Панева е млада жена и мајка. Таа има потреба од парична помош од хуманите луѓе за операција на срцето како и дополнителни лекарски испитувања и третмани во болницата “Филип II” во Скопје. Да помогнеме!!! Телефонски број за донации: 070 143-999 Телеком   Превземено:  Фондација Телеком

Апел за помош на Неда Ристова Панева

Почитувани, на нашиот 9 месечен син Доминик Иваноски роден 25.04.2017 година со вродена срцева аномалија со дијагноза VSD (меѓукоморен дефект), му е потребна итна операција во Р. Бугарија која чини 13.800 евра, а ние без ВАШАТА ХУМАНОСТ не сме во можност да ги обезбедиме. Поради горенаведеното ВЕ МОЛИМЕ ДА НИ[…]

Апел за помош на малиот Доминик Иваноски

Мите Камберов  боледува од ретка болест за која е потребна скапа терапија. Да споделуваме насекаде со цел да допре овој АПЕЛ до повеќе луѓе и медиуми! ЖИРО СМЕТКА:500800018804116 СТОПАНСКА БАНКА А.Д БИТОЛА Камберова Славка Им благодариме на сите хумани луѓе кои ќе донираат и на сите оние кои барем ќе[…]

Апел за помош на Мите Камберов

Стефан Ивановиќ има 30 години и боледува од церебрална парализа. Отежнато се движи поради контрактури на долните екстремитети. Постои можност за третмани во Москва за подобрување на неговата состојба со терапија на матични клетки. Првиот третман чини 22 000 евра, кои тој не е во можност да ги обезбеди. Да[…]

Апел за помош на Стефан Ивановиќ

32 Годишниот Никола Новоселски од с. Муртино-Струмица пред неколку години доживеа тешка сообраќајна несреќа од која сеуште се опоравува. Се здоби со тешки телесни повреди на главата кои предизвикаа трајни последици и се уште се наоѓа во коматозна состојба, без можност да се движи и зборува. По краткото неуспешно лекување[…]

Апел за помош на Никола Новоселски

Марга Велеска е 27-годишна девојка која боледува од церебрална парализа. За да се подобри нејзината здравствена состојба потребни се повеќе третмани со матични клетки во руската клиника Неуро Вита- Москва. Марга собра средства за три третмани благодарение на сите Вас хумани граѓани… Од првите клетки мозокот побрзо и точно ги испраќа информациите[…]

Апел за помош на Марга Велеска

Малиот Илија Петков од Демир Капија има само 8 години а треба да води тешка борба со болест која за жал се вгездила токму кај него. На Иле му е дијагностицирана Малигна неоплазма на рбетен мозок, поради што е неопходна итна операција која чини 15.000 евра. За жал не можеме[…]

Апел за помош на Илија Петков

Апел до граѓаните, бизнисмени и градежни претпријатија за помош на Наумоска Зорка од Крушево, чија куќа е во распаѓање. Сите хумани граѓани може да донираат на сметката за донации на Општина Крушево: Трезорска сметка: 100000000063095 Буџетски корисник: 740014057663016 Пригодна ставка: 725939 Програма: 00 Образец: ПП50 Во продолжение погледнете овде  фотографии од тешката состојба[…]

Апел за помош на Зорка Наумоска

20-годишниот Иле Илиев боледува од тумор на мозокот и мора итно да замине на операција. Да помогнеме што побрзо да се изврши потребната интервенција! Донирајте на телефонскиот број од ВИП – 143-479 Жиро-сметка за донација е: 210501701086818. НЛБ Тутунска банка. Дознака Иле Илиева-хуманитарна сметка. Преземено од ВИП, фб. и emagazin.mk

Апел за помош на Иле Илиев

Да и помогнеме на 25 годишната мајка Ирена, која неодамна доживеа сообраќајна несреќа и сега е во инвалидтска количка поради повреда на вратна кичма, 5ти и 6ти пршлен. Да бидеме хумани!! Да донираме !!! Телефонски броеви за донации: ВИП-Оне 143-500  Tелеком   070 143-115  Жиро сметка за донации:320500027414994 Девизна сметка: Iban:[…]

Да и помогнеме на Ирена Танчева

Сите луѓе имаат многу желби, а болните само една-да оздрават. Исто и Неделка која има парализа, но истовремено има можност животот да го промени со операција во месец март во Србија. За операцијата се потребни 2.850€ кои не е во можност сама да ги обезбеди и затоа ги замолува сите[…]

Апел за помош на Неделка Чукчуковска

На малата Јана Здравевска од Велес родена на 25.07.2015 година на 1 годишна возраст и е дијагностицирано AML (акутна мијелоидна леукемија). На клиниката за детска онкологија во Скопје по примена хемо терапија Јана ја совлада болеста, но по само 5 месеци истата се врати и Јана беше испратена на трансплатација[…]

Апел за помош за малата Јана

Ставре Митровски (29) од Гевгелија, подолго време боледува од инвалидитет на десната нога и оштетена карлица. Досега има направено две операции, но неговиот проблем не е целосно решен. По консултација со стручен тим во Систина, постои голема можност за последна операција која би му помогнала целосно да застане на нозе.[…]

Апел за помош на Ставре Митровски