Преземено од Фондација Телеком за Македонија и ВИП На Игорчо Илиевски му е потребна операција на ’рбетните прешлени која треба да се изврши во болница во Бугарија. Сумата која му е потребна иснесува 8.000 евра. Донации на: 070 143-133 (за корисниците на Телеком) 143 475 (за корисниците на ВИП)   Да помогнеме.

Апел за помош на Игорчо Илиевски

Данијал Алија од Скопје е 21 годишен студент по стоматологија и боледува од тешка болест Juing Sarkom (Ewing Sarcoma).  По дијагностицирање на болеста во Хируршките клиники во Скопје, соодветниот хируршки зафат, третманите на хемотерапија и други пропратни терапии; здравствената состојба му се комплицира и болеста прогресира. Добиена е препорака да се[…]

Завршен апел за помош на Данијал Алија

Обновено на: 02.05.2016 Ели е родена со многу ретка болест, тотален аганглионарен мега колон (нејзините црева не работат) што резултира со исклучително сериозни компликации и животозагрозувачка состојба. Како резултат на нејзината состојба, Ели седум години од детството ги минува живеејќи во болница одделена од своето семејство во придружба само на книгите[…]

Завршен апел за помош на малата Ели

Данијал Алија е младо момче кое боледува од Јунигов сарком, тип на коскен тумор, кој мора итно да се третира во Турција. За да му помогнеме на Данијал во неговата борба за здравјето и животот, неговото семејство замолува да одвоиме сите од нашето малку , и да помогнеме. Да го[…]

Завршен апел за помош на Данијал Алија

Драги пријатели, да и помогнеме на малечаката Јана Грковски да може да ужива во детството како и сите дечиња. Да и помогнеме да се смее безгрижно, да се радува на секој нов ден, да и помогнеме да успее во својата мисија, да има здраво и безгрижно детство. Јана Грковски боледува[…]

Завршен апел за помош на Јана Грковски

Преземено од ТУКА  После сите 7 успешно поминати третмани во Клиниката во Москва, ни остана уште последниот 8-ми третман. Јоце стои поцврсто, поисправено, посамостојно и со поголема самодоверба. Чекори полека со помош на дубак и мојата мајка придржувајќи го. Затоа ве замолувам од се срце да ни излезете во пресрет и да[…]

Да му помогнеме на Јоце Блажевски

Истечени донациски броеви. Да спасиме еден татко, да спасиме едно семејство. Сашо Велинов e татко на 5 деца. Тој има Arnold chirai malformation, израсток на черепот кој му притиска на мозокот. Oперацијата се прави од страна на турски хирурзи во Турција, во Acibadem -Истамбул, и чини 10000 евра. Семејството не[…]

Затворен апел за помош на Сашо Велинов

Да подадеме рака и како и секогаш досега, да помогнеме Јовица Крстевски ја очекува нашата помош. Тој боледува од параплегија на долните екстремитети, болест која го остава неподвижен. Единствена негова надеж е заминувањето во Кина на операција на рбетниот столб, но сумата која е потребна се 26000 долари. Да помогнеме,[…]

Завршен апел за помош на Јовица Крстевски

„Шанса за живот“ е кампања на ОКТА за донирање инкубатори во одделението за интензивна нега на Клиниката за детски болести. ОКТА ќе донира пари и дополнително ќе издвојува сума од секоја продажба на гориво на нејзините бензински пумпи. Кампањата ќе трае до крајот на ноември оваа година. Целта на кампањата[…]

„Шанса за живот“ – кампања на ОКТА за набавка на инкубатори

Почитувани Невладината организација “Поглед кон Вистината” го работи проектот “Вистински дела на Љубезност”, во склоп на кој се дели Седичен оброк на бездомници во Скопје и се посетуват социјално загрозени семејства на ои им се помага со храна, облека,средства за хигиена, мебел, облека и слично. Да ја поддржиме сите работата[…]

Да ги поддржиме акциите на “Поглед кон Вистината”

Драги наши. Да подадеме рака, да покажеме колку големи срца имаме. Марко Петрушевски е детенце кое што тукушто зачекорило во животот. Има само 9 години, а веќе се бори за подобро здравје. Борбата е тешка и чини многу средства. Да му помогнеме ние! Марко Петрушевски има  остеосарком. Детето треба итно да[…]

Завршен апел за помош на Марко Петрушевски

Речено е за хуманоста Не откажувај да му направиш добро на оној, кој има потреба, кога раката твоја има сила да му помогне. — Изреки 3,27 Игор Ристески боледува од distrophia musculum progressiva(limb.girdle miopaty), напредна мускулна дистрофија. Со цел да се подобри неговата здравствена состојба, потребни се лекарства кои треба да се набават од Индија. Сумата[…]

Затворен апел за помош на Игор Ристески

Ања Арсовска е едно малечко сонце , кое засвети на овој свет во мај 2010 година, и донесе многу радост кај тато, мама и двете братчиња. И покрај финансиските потешкотии на семејството во кое никој не е вработен, ведрината и семејната благосостојба траела 1,5 години, кога родителите со соочиле со[…]

Затворен апел за помош на Ања Арсовска

Апелот е затворен. Орнела почивај во мир. Дваесeтичетири годишната Орнела Јордановска од мај 2013 гидина ја започна борбата со дијагностициран Morbus Hodgkin-nodular sclerosis III-A, РАК НА ЛИМФНИ ЖЛЕЗДИ на клиниката за хематологија во Скопје.Последниве две години беше изложена на тешки цитостатски кои за жал не беа доволни за нејзиното лекување.Орнела[…]

Затворен апел за помош на Орнела Јордановска

Превземено од www.libertas.mk Почитувани, Потребна е поддршка со донации за  доизградба на куќа на петчленото семејство Ристоски од тетовското село Сиричино. Куќата, која беше стара повеќе од 50 години, се урна во декември лани поради дотраеност и интензивните врнежи, а Ристоски  продолжија да живеат кај соседи Во активностите за изградба на нов[…]

Затворен апел за помош за урнатата куќа на семејството Ристоски

Да помогнеме, тоа е наша обврска Нина Џеловска има вродена срцева маана. За да се спаси еден млад живот, срценцето на Нина треба под итно да се оперира. Операцијата ќе се изведе во клиника во Лондон, но фондот не ги покрива средствата потребни за таа интервенција. Ве молиме за вашата[…]

Завршен апел за помош на Нина Џеловска

Никола Докиќ почина. ПОЧИВАЈ ВО МИР! Нека ти е лесна земјата!!!!! Сочуство до семејството од Тимот на Донации Животот на еден млад човек е во прашање. Да се обединиме, сите заедно, да помогнеме Никола да ги доживее сите животни радости здрав! Дваесет и седум годишниот Никола Докиќ боледува од Хочинг лимфон,[…]

Завршен апел за помош на Никола Докиќ

Да помогнеме, да подадеме рака и да и овозможиме на Јована безгрижен живот, каков што секое дете заслужува! Јована Тасеска има 10 години. Таа има малиген израсток на раката, кој по неуспешнaта операција во Скопје повторно се појавува. Следната операција треба да се изведе во Германија, но средствата кои се потребни[…]

Завршен апел за помош на Јована Тасеска

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: