Данијал Алија од Скопје е 21 годишен студент по стоматологија и боледува од тешка болест Juing Sarkom (Ewing Sarcoma).  По дијагностицирање на болеста во Хируршките клиники во Скопје, соодветниот хируршки зафат, третманите на хемотерапија и други пропратни терапии; здравствената состојба му се комплицира и болеста прогресира. Добиена е препорака да се[…]

Завршен апел за помош на Данијал Алија

Матеј Стоилов ја направи пет скен снимката, но остануваат уште низа други испитувања за кои се сеуште потребни средства… Да му помогнеме на малиот Матеј да има безгрижно детство. На семејството Стоилови месечно за лекови му требаат по 10 илјади денари, пари кои тие ги немаат. Поради тоа, Матеј е[…]

Завршен апел за помош на Матеј Стоилов

Обновено на: 02.05.2016 Ели е родена со многу ретка болест, тотален аганглионарен мега колон (нејзините црева не работат) што резултира со исклучително сериозни компликации и животозагрозувачка состојба. Како резултат на нејзината состојба, Ели седум години од детството ги минува живеејќи во болница одделена од своето семејство во придружба само на книгите[…]

Завршен апел за помош на малата Ели

Превземено од: kanal77.mk До сите добри и хумани луѓе, имам девојче со Аперт синдром и е многу редок, проследен со синдактилија (слепени прсти на рацете и нозете) и хидроцефалус (вода во мозок). Операцијата на главата е направена на 2 месечна возраст, меѓутоа операциите за двоење на прстите на рацете и нозете,[…]

Завршен апел за помош на Марија Симовска

Црвенкоски Љупчо е 26 годишен моторџија од Прилеп кој боледува од рак на кожа. За лекување потребни се финансиски средства во износ од 8.000 евра месечно. Секој од нас може едноставно да помогне со вртење на броевите подолу со што се донираат по 100 денари. ТЕЛЕКОМ – 070/143-155 ВИП –[…]

Завршен апел за помош на Љупчо Црвенковски

Да подадеме рака, и да помогнеме. Да спасиме една мајка, да дариме живот на еден човек! Со нашето “Малку ” да помогнеме на оние на кои помошта им е најпотребна. Зорица Богоевска е мајка на две малолетни деца. Зорица болеува од рак на коскената срцевина и крвта. Поради ризик канцерот[…]

Завршен апел за помош на Зорица Богоевска

На Горазд Николоски-Гого од Битола му е потребна нашата помош сега повеќе од кога и да е!!!!! Да ја покажеме нашата хуманост и да помогнеме со нашите донации. Лекувањето е веќе започнато и мора брзо да се реагира за да може да се спаси ногата на Гого и да му[…]

Завршен апел за помош за Горазд Николоски – Гого

Данијал Алија е младо момче кое боледува од Јунигов сарком, тип на коскен тумор, кој мора итно да се третира во Турција. За да му помогнеме на Данијал во неговата борба за здравјето и животот, неговото семејство замолува да одвоиме сите од нашето малку , и да помогнеме. Да го[…]

Завршен апел за помош на Данијал Алија

Драги пријатели, да и помогнеме на малечаката Јана Грковски да може да ужива во детството како и сите дечиња. Да и помогнеме да се смее безгрижно, да се радува на секој нов ден, да и помогнеме да успее во својата мисија, да има здраво и безгрижно детство. Јана Грковски боледува[…]

Завршен апел за помош на Јана Грковски

Превземено од: hitportal.com.mk, фб Малата Ивана Прочкова од Богданци боледува од сколиоза (искривување на ‘рбетот) од најрана возраст. Ивана денес има 9.години и потребно е да направи операција во Неустад, Германија која чини 50.000 евра. Семејството на малата Ивана не е во состојба само да ги собере потребните средства и Ве[…]

Завршен апел за помош на Ивана Прочкова

Превземено од: фб. Донациски броеви: 070 143 122 Телеком 077 143 144 ВИП 075 143 171 ОНЕ Damjan Stojanovic: Драги дечки Сања Кухар, сестрата на наш многу близок другар, која е во многу тешка состојба после сообраќајка, треба итно да оди на операција во Германија. За таа цел организираме серија на[…]

Завршен апел за помош на Сања Кухар

Преземено од ТУКА  После сите 7 успешно поминати третмани во Клиниката во Москва, ни остана уште последниот 8-ми третман. Јоце стои поцврсто, поисправено, посамостојно и со поголема самодоверба. Чекори полека со помош на дубак и мојата мајка придржувајќи го. Затоа ве замолувам од се срце да ни излезете во пресрет и да[…]

Да му помогнеме на Јоце Блажевски

Да подадеме рака и како и секогаш досега, да помогнеме Јовица Крстевски ја очекува нашата помош. Тој боледува од параплегија на долните екстремитети, болест која го остава неподвижен. Единствена негова надеж е заминувањето во Кина на операција на рбетниот столб, но сумата која е потребна се 26000 долари. Да помогнеме,[…]

Завршен апел за помош на Јовица Крстевски

  Да спасиме еден татко, да спасиме едно семејство! 31- годишниот Марјан Вељаноски, татко на две малолетни деца, боледува од тешка болест, рак на кожата со дијагноза St.post oper.pp melanoma malignum reg.femoralis l.dex. St.post interf. Th.за чие лекување е неопходен лекот Vemurafenib (Zelboraf) за кој месечно се потребни 8000 евра. Од[…]

Завршен апел за помош на Марјан Вељановски

Превземено од www.libertas.mk Почитувани, Потребна е поддршка со донации за  доизградба на куќа на петчленото семејство Ристоски од тетовското село Сиричино. Куќата, која беше стара повеќе од 50 години, се урна во декември лани поради дотраеност и интензивните врнежи, а Ристоски  продолжија да живеат кај соседи Во активностите за изградба на нов[…]

Затворен апел за помош за урнатата куќа на семејството Ристоски

Да помогнеме, тоа е наша обврска Нина Џеловска има вродена срцева маана. За да се спаси еден млад живот, срценцето на Нина треба под итно да се оперира. Операцијата ќе се изведе во клиника во Лондон, но фондот не ги покрива средствата потребни за таа интервенција. Ве молиме за вашата[…]

Завршен апел за помош на Нина Џеловска

Никола Докиќ почина. ПОЧИВАЈ ВО МИР! Нека ти е лесна земјата!!!!! Сочуство до семејството од Тимот на Донации Животот на еден млад човек е во прашање. Да се обединиме, сите заедно, да помогнеме Никола да ги доживее сите животни радости здрав! Дваесет и седум годишниот Никола Докиќ боледува од Хочинг лимфон,[…]

Завршен апел за помош на Никола Докиќ

Да помогнеме, да подадеме рака и да и овозможиме на Јована безгрижен живот, каков што секое дете заслужува! Јована Тасеска има 10 години. Таа има малиген израсток на раката, кој по неуспешнaта операција во Скопје повторно се појавува. Следната операција треба да се изведе во Германија, но средствата кои се потребни[…]

Завршен апел за помош на Јована Тасеска

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: