Јовче Петкоски: “Со помош на хуманите луѓе успеав да си го повратам здравјето”

4

Јовче Петкоски се врати од успешната операција во Белград.

Дел од Средствата за операцијата ги собра со помош на хуманите граѓани кои му помогнаа со донирање на жиро сметката за помош и на донациските броеви за помош, отворени на мобилните оператори.

Еве ја неговата приказна.

“По повеќето операции на уретра-уринариот тракат во Македонија и по третманот на нефрологија в Струга, јас се надевав дека мојот сдватсвен проблем конечно ке се реши. Но напротив, реултатит не покажуваа никакво подобрување на мојата здравстена состојба.

Ми беше препорачана итна операција во Белград, но сумата која ми ја побараа не беше достижна за мене-4000 евра.

Со помош на хуманите граѓани, сепак, успеав да ги соберам средствата, по долга битка. Операцијата ја завршив на 24 ноември 2014 година во Белград, и се покажа успешна. Моето здравје е подобрено.

Упатувам голем апел до сите хумани граѓани да помагаат секаде каде има потреба, зошто секоја помош е д Бога благословена.

И со секоја помош-вложуваме во нечие подобро здравје или состојба”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење