Апел за помош на Јована Станковска

4

Јована Станковска (14) од Куманово боледува од Церебрална парализа и во втората половина на јануари треба да замине на лекување во Москва.

По шест неуспешни операции во Македонија и две операциии на колкови во Изреал, девојчето е врзано за постела. Единсвена шанса да застене на нозе е трансплантација на матични клетки во приватна клиника во Москва, Русија.

Семејсвото Станковски не е во можност само да ги обезбеди потребните пари за скапата и тешка операција..

Замолуваат за помош !!

Телефонски броеви за донации:

143 -111 Телеком
143-482 ВИП/ОНЕ

Сметка за донанации
300091000001889

Превземено

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење