Хуманитарната организација на скопската православна епархија при М.П.Ц- ОА “Свети Спас” има за цел да им помогне на оние луѓе на кои им е потребна помош. Помошта се состои во храна, хигиенски производи, облека, обувки и т.н. Засега им помага на 140 семејства низ цела Македонија, на коишто континуирано, секој[…]

Хуманитарната организација „Свети Спас“

Петчленото семејство Рамаданови прима 7.000 денари социјална помош. Но, како што раскажува Сузана, тоа е премалку да се помине од први до први во месецот. Сузана побарала помош од институциите, но од таму им понудиле привремено едногодишно сместување во прифатен центар во Чичино Село. Но потоа, како што вели таа,[…]

Апел за помош на семејството Рамаданови

Паштета и леб, ова е секојдневниот оброк на Бојана Колева од Чаир, која боледува од епилепсија. Во студена соба, три години без парно и струја, на улицата Џон Кенеди, Бојана живее сама. Нејзиниот татко одамна е починат, а во вечното почивалиште пред десетина дена заминала и нејзината мајка. За да[…]

Апел за помош на Бојана Колева