Кога? – 31.05.2017, во 20 часот Каде? – Дом на АРМ, Скопје ФБ настан Мисијата продолжува… Да бидеме хумани и да помогнеме! За Гоце Хуманитарен концерт наменет за собирање финансиски средства за лекување на 13-годишниот Гоце Марковски кој неуморно се бори за својот живот. Гоце е интелигентно и талентирано момче.[…]

Хуманитарен концерт за Гоце

Преземено од фб. Кога: 27.05.2017 год., од 20:00ч до 21:00ч Каде: Македонска Опера и Балет Ексклузивен едно-часовен рецитал на младиот виртуоз на пијаното – Дино Имери со познати дела од Л. ван Бетовен и Ф. Лист.. Концертот е со хуманитарен карактер, а целта е собирање на парични средства за понатамошно лекување[…]

Дино Имери – Хуманитарен Концерт

Кога? – 20.05.2017 Каде? – Даут-Пашин амам, Скопје ФБ настан Средствата ќе бидат донирани за итно лекување во Словенија на ученик при “ДМБУЦ Илија Николовски – Луј”. На програмата се дела од: J.Brahms, F.Chopin, F.Liszt, S.Rachmaninov, C.Debussy Програма: J.Brahms – Ballade Op.10 No.1 D Minor – Ballade Op.10 No.2 D[…]

Хуманитарен концерт на Марија Шаламаноска – пијано

Драги пријатели. сега начинот да помогнете на оние кои имаат потреба од било каква помош е уште поблиску до вас. Здружението “Хуманост без Граници” кое стои зад овој сајт ја отвора можноста да се помогне онаму е најпотребно во најкус можен рок. Сега сите можеме да помогнеме онаму каде помошта е[…]

Да помогнеме сите, со она што го имаме!

Продажба на хуманитарни изработки за собирање донации за лекувањето на Јоце Блажевски (третман со пресадување на матични клетки)во Москва Изработките можете да ги погледнете на фб. страницата: Хуманитарни Изработки за ЈОЦЕ – Цвеќиња од Хартија Донации на жиро сметки: **Стопанска банка АД – Скопје: 200000207845578 *Комерцијална банка АД – Скопје: 300007071578620[…]

Хуманитарни Изработки за ЈОЦЕ – Цвеќиња од Хартија

Превземено од ТУКА  Ова е повикот на HBO Отворена порта:   “Помогнете им на децата мигранти Отворена Порта ве информира дека согласно направената проценка на терен во Прифатниот центар за мигранти во Гевгелија има потреба од помош за најмладите мигранти кои транзитираат низ нашата држава. Со цел да им се[…]

Акција на “Отворена порта” за помош на мигрантите кои минуваат низ Македонија