На 7 јануари годинава изгоре станот каде што живееше тричленото семејство, животот го изгуби нејзината мајка. Таа се задушила од чадот и не успеала да се спаси од гушењето и изгорениците по нејзиното тело.Еден месец живеат каде стигнат од роднини и до пријатели. Неизвесност каде ќе биде утре. Со оваа[…]

Апел за помош на самохраната мајка Венера

Паштета и леб, ова е секојдневниот оброк на Бојана Колева од Чаир, која боледува од епилепсија. Во студена соба, три години без парно и струја, на улицата Џон Кенеди, Бојана живее сама. Нејзиниот татко одамна е починат, а во вечното почивалиште пред десетина дена заминала и нејзината мајка. За да[…]

Апел за помош на Бојана Колева

Киро Пасков е на самиот раб на егзистенција, итно му се потребни финансиска и медицинска помош. Условите во кои живее придонесуваат за влошување на неговата здравствена состојба. Државните институции и социјалните служби сè уште немаат слух за лицата како Киро, кои, за жал, ги има во голем број во Република[…]

Апел за помош на Киро Пасков

Игор Станчевски е детенце кое боледува од церебрална парализа и има застој во психомоторниот развој. За да се подобри неговата здравствена состојба потребно е да замине на испитување и лекување на клиника во Ниш, Србија, со придружник родител, за што се потребни финансиски средства кое семејството не може да ги[…]

Апел за помош на Игор Станчевски и неговото семејство

Пожар го пеплоса домот на семејството Дафтовски од Ресен.Во пожарот што избувна во нивната куќа во средата на пладне, целосно изгоре покривната конструкција,собите  и  покуќнината во нив.   Уништетен е и долниот кат од куќата од водата при гаснењето на огнот. Ова сиромашно сeмејство живее од скромни приходи и нема можност да[…]

Апел за помош на семејсвото Дафтовски

Четири годишната Блерина се обидува да ја смири нејзината мајка. Иако е многу мала, таа ја чувствува болката на мајка си. Накшие Рамадани е разведена од нејзиниот маж, веќе пет години живее сама со нејзината мала ќерка Блерина. Лошите економски услови се причините  поради  кои  ова семејство ризикува да остане[…]

Апел за помош на Накшие Рамадани

Пуста сиромаштија, глад и студ во коските. Четири гладни дечиња чекаат корка леб од своите родители. Мајка и татко невработени , со скршени срца кажуваат како преживуваат со социјална помош од бедни 3000 ден. Како Вие би им кажале на своите деца дека денес може само еднаш да јадете !?[…]

Апел за помош на семејсвото Усинови

Даниела е самохрана невработена мајка на две дечиња од 7 и 6 години. Живеат во многу тешка ситуација и замолуваат за помош. Да ја покажеме нашата хуманост и да помогнеме !! Секоја помош е добредојдена!! Телефон за контакт: 077546275 Транскациска сметка за донации : 200001845735392  Стопанска банка  Даниела Китановска  

Апел за помош на самохраната мајка Даниела

Во овие претерано ладни зимски денови, преспивањето под отворено небо е невозможно, но за некои луѓе е наизглед единствено решение. Затоа да бидеме “будни” и доколку забележиме бездомник кој е препуштен сам на себе, да го насочиме да оди да се пријави во некои од  пунктовите за бездомници.   ХУМАНИТАРЕН[…]

Апел за помош на бездомниците

Апелираме за финансиска подршка на 21 – годишната Надица Трајковска од Општина Ѓорче Петров која е трета година на факултет со солиден успех. Инаку живее во тешки услови заедно со своите родители и својата помала сестра. Доколку не се обезбедат средства за да го заврши школувањето, можно е истото да[…]

Апел за помош на Надица Трајковска

Преземено од a1on.mk и a1on.mk Седумгодишните близнаци Тео и Тони заедно со своите баба и дедо живеат во руинирана куќа во Долно Лисиче без основни услови за живот. Тео и Тони се напуштени од родителите кои по разводот си заминале од дома оставајќи ги нив во рацете на беспомошните Веле и[…]

Апел за помош на близнаците Тео и Тони

Сузана Тетерле е самохрана мајка која едвај преживува заедно со нејзиното синче болно од аутизам. Потребна и е храна и финасиска помош. Живеат во многу тешки услови и многу би и помогнало  доколку некој и донаира машина за перење облека, кревет или душек. Секоја помош е добдедојдена !! Контакт телефон:[…]

Апел за помош на самохраната мајка Сузана

Благородна е мајка на три дечиња Лука (7 години), Лара (4 години) и Гаврил (1,5 година). Благородна е мајка која сака да работи со цел да им обезбеди пристоен живот на своите деца. Но, бидејќи нејзините дечиња се малечки, од кои најмалото е често болно, а второто детенце не и[…]

Апел за помош на Благородна и нејзините деца

Семејството на Шабан Чоколи, 30 години, кој има три деца, неодамна остана без покрив на главата, поради пожар во нивната куќа предизвикан од запален оџак. Неопходно е што побрзо да се обнови домот како би можел  нивниот живот да се врати  во нормала. Шабан е самиот многу хуман човек, грижлив[…]

Апел за помош на Шабан Чоколи

Миланка Деликирова од Валандово живее во многу тешки услови. Се грижи за својот син кој боледува од клиничка депресија. Домот од сите страни прокиснува од таванот, а има и голема влага по ѕидовите. Живее сама и финансиски не е во можност да се прехрани, а камоли да го реновира својот[…]

Апел за помош на Миланка Деликирова

Пријатели, на Никола му е неопходна нашата помош! Никола е сирак, без татко. И е столб  во  својата куќа. Никола не е сам. Има мајка, брат и сестра близнаци на 15 години, и помала сестра на 13 години. Моментално итно им се потребни средства за дрва за огрев, бидејќи времето[…]

Апел за помош на Никола Далчески

Хумани луѓе, до скоро имавме објава за самохрана мајка која имаше 3 деца. Тешкиот живот дополнително отежнат поради трите операции од срце на едното дете ја доведе мајката до срцев удар поради кој сега таа е во тешка здравствена состојба. Дополнително на проблемите со срцето, таа е и дијабетичар поради што треба уште[…]

Aпел за помош на самохрана мајка