Хуманитарен концерт на Марија Шаламаноска – пијано

1

Кога? – 20.05.2017

Каде? – Даут-Пашин амам, Скопје

ФБ настан

Средствата ќе бидат донирани за итно лекување во Словенија на ученик при “ДМБУЦ Илија Николовски – Луј”.

На програмата се дела од: J.Brahms, F.Chopin, F.Liszt, S.Rachmaninov, C.Debussy

Програма:

J.Brahms
– Ballade Op.10 No.1 D Minor
– Ballade Op.10 No.2 D Major

F.Chopin
– Nocturne Op.32 No. 1 B major
– Nocturne Op.Posth. No.20 C Sharp Minor

S.Rachmaninov
– Prelude Op.23 No.4 D major
– Transcriptions “Siren”

F.Liszt
– Concert Etude No.3 “Un sospiro”
-“Obermann’s Valley”

C.Debussy
-Prelude book II “Feux d’artifice”

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење