Апел за помош на Викторија Стојаноска

0

13-годишната Викторија Стојаноска од Прилеп има потреба од итна помош од сите хумани граѓани.На Викторија и’ е дијагнocтициpaна peтка болecт на cpцето (WPW Синдpoм), за што е потребна итна интервенција, која ќе се изврши на 07.06.2021г. во болницата “Мехмед Акиф” во Истанбул, Турција.За таа цел потребни се финансиски средства, па се замолуваат сите хумани граѓани да помогнат онолку колку што можат.

Телефонски број за донации преку мрежата на А1: 143 470.

Контакт тел: 076/603-252, Анета, мајка на Викторија.

Викторија е активен член на боречкиот клуб “7-Мај” од Прилеп, а зад себе има голем број освоени медали.

Поради болecта е спречена да продолжи да се натпреварува, па затоа овој апел нека допре со сите граѓани, во прашање е животот на идната македонска шампионка.

Преземено од setaliste.com.mk

Донирајте брзо и едноставно од Вашите телефони преку мобилната апликација Донации за Android и IOS.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење