Апел за помош на Томе Јанев

15

Томе Јанев има 29 години и Аsl, болест на моторниот неврон. За подобрување на состојбата тој треба да замине на повторни третмани со матични клетки во болницата „Неуровита” во Москва, Русија, за што му се потребни 6978 евра. Третманите со матични клетки не се финансирани од Фондот за здравствено осигурување бидејки станува збор за алтернативно лекување.

Да му помогнеме на Томе со донација на телефонскиот број 070 143-136 за Телеком корисници и  143-462 за А1 корисници

Трансакциска сметка
210-5017071183-75
НЛБ Банка

Девизна сметка
Tome Janev
MK07210501707118375
NLB Banka AD Skopje
Makedonija
SWIFT: TUTNMK22

Online донации на следниот линк https://www.gofundme.com/donacija-za-tome-janev

Превземено од Фондација Телеком за Македонија и фб

Донирајте брзо и едноставно од Вашите телефони преку мобилната апликација Донации за Android и IOS.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење