Апел за помош на Тео Богоевски

6

На 25-годишниот Теодор Богоевски, најголема желба му е да биде среќен, а дружбата со пријатели во слободното време е нешто што му причинува најголемо задоволство. Тео вели дека инвалидската количка е дел од него веќе девет години, но тој има потреба од количка која може да ја вози и низ скопските улици и која чини 18.000 евра, пари кои не може да ги собере сам.

Тео студира на Правниот факултет, а благодарение на помошта на пријателите се движи и оди на предавања и испити.

„Ќе те пратат да земеш горе или доле индекс. Значи треба да има човек со мене. Досега тоа го правам со најблиските, со другари и се договарам со професорите лично. Од нивна страна сум задоволен, но системот и не е функционален. На пример во петокот полагав и нема како да стигнам до предниот дел до рампата“, вели Теодор.

Најголемата желба на Тео е да може сам да се движи низ скопските улица, а со новата количка нема да мора да има постојано придружба со него. Новата количка чини 18.000 евра. Сите што сакаат да му помогнат на Тео можат да донираат на:

143-472 за корисници на ВИП/ОНЕ

Трансакциска сметка
Теодор Богоевски
300 0010000247 37
Комерцијална банка

Девизна сметка
Аcc n° 02-307-0498464.8
IBAN MK07300307049846434
SWIFT KOBSMK2X

Или донирајте online на следниот линк

https://www.gofundme.com/teos-new-wheelchair

Превземено од фб и тв21

Донирајте брзо и едноставно од Вашите телефони преку мобилната апликација Донации за Android и IOS.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење