Апел за помош на Славица Димитрова

20

Славица Димитрова е девојка која боледува од makularna degeneracia и retinopatia spigmentoza, генетско заболување на очите за кое во Мекедонија нема соодветен третман. Потребно е лекување во Русија, третман со матични клетки во институт за очни болести во Санкт Петербург.

Третманот чини 6000 евра.  Сума која сите заедно можеме брзо да ја собереме !!

Да помогнеме !!!

Број за донации од мрежата на Телеком: 070 143-126

Број за донации од мрежата на А1: 077 143-476

Сметка за донации:

240137102218724
АД.Уни Банка
Славица Димитрова

Девизна сметка:

IBAN.MK07240137102218724 Swift.uibmmk.22

 

(Радмила и Славица Димитрови се сестри кои имаат проблем со очите, станува збор за тешко оштетување и големо намалување на видот. Очилата веќе не се доволни, и тие треба да заминат на третман со матични клетки во Русија. Но сумата е преголема за семејството. Третманите со матични клетки не ги финансира Фондот за здравсѕво, зошто стануза збор за алтернативно лекување. Да помогнеме!)

Донирајте брзо и едноставно од Вашите телефони преку мобилната апликација Донации за Android и IOS.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење