Апел за помош на семејсвото Дафтовски

2

Пожар го пеплоса домот на семејството Дафтовски од Ресен.Во пожарот што избувна во нивната куќа во средата на пладне, целосно изгоре покривната конструкција,собите  и  покуќнината во нив.   Уништетен е и долниот кат од куќата од водата при гаснењето на огнот. Ова сиромашно сeмејство живее од скромни приходи и нема можност да го обнови домот.

Се претпоставува дека пожарот избуванл од оџакот на куќата. Дафтовски бараат државата, општината, поединци и компании  да им помогнат во овие тешки моменти.

Податоци за донирање: 

Банка на примач: ХАЛКБАНК
Примач: Сибел Дафтовска
Бр. на Сметка:

270-7000-395-058.18 за уплати од Македонија

mk07270700045648731 за уплати од странство

Преземно: http://telma.com.mk

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење