Апел за помош на семејството Рамаданови

3

Петчленото семејство Рамаданови прима 7.000 денари социјална помош. Но, како што раскажува Сузана, тоа е премалку да се помине од први до први во месецот.

Сузана побарала помош од институциите, но од таму им понудиле привремено едногодишно сместување во прифатен центар во Чичино Село. Но потоа, како што вели таа, одново ќе бидат на улица.

Трите деца на возраст од 4 до 8 години имаат многу желби. Но, во суровите услови во кои живеат, тие се тешко остварливи.

Но за да одат во училиште, како што вели мајка им, треба да се чисти, да имаат јадење. Вака, понекогаш се хранат со тоа што останува во блиската болница.

Да помогнеме !

Лице за контакт: Неџат Рамаданов 077 711 069

Извор:  http://tv21.tv/mk/

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење