Апел за помош на семејството Маневи од Кочани

7

Преземено од Вистински Дела На Љубезност

Четири членото семејство Маневи живее во многу тешки услови во мала просторија (3мх2м) која претходно била шупа за чување на дрва. Таткото е срцев болесник, но сепак се труди да работи, повремено го викаат да цепи дрва за пари. Потребна му е постојана работа без преголемо физичко оптеретување. Мајката е постојано дома и се грижи за двете глувонеми дечиња (17 и 15) за кои им се потребни посебни услови и грижа. АПЕЛИЕАМЕ до сите добронамерни луѓе кои сакаат да му помогнат на ова семејство тоа да го сторат на долунаведената трансакциска сметка: Софка Манева 300057100013343 Комерцијална Банка Скопје

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење