Апел за помош на Сара Ѓорѓиевска

11

Преземено од фб.

 

На Сара и претстои третман со зрачна терапија на универзитетската клиника во Ессен Германија, поради резидуа на туморот.
Благодарение на Фондот за здравствено осигурување, лекувањето ќе биде на товар на државата, но сепак  трошоците за престојот е на товар на родителите.

Малата Сара со нејзините моментално се наоѓа во Германија, но поради долгото чекање  тумурот е многу проширен ( на десното око не гледа ништо, додека на левото само 6,6%). Докторите  препорачуваат хемотерапија за да се намали тумурот, а после тоа терепаија со зрачење.

Родителите чекаат ново конзилијарно решение, како од фонодот би се добиле нови 150 000 евра, за да може да се почне со хемотерапијата.

Престојот во Германија е голем трошок, моментално за кирија плаќаат 700 евра, и дополнителни трошоци за храна.

Би ве замолиле доколку сте во можност да ни помогнете околу обезбедување на потребните средства.
Оној кој не е во можност финансиски да помогне, доволно ќе биде да ја сподели оваа порака на својот ѕид.

Ви благодариме за хуманоста!

Трансакциска с-ка
Стопанска банка.
Сара Ѓорѓиевска
200002201109539 на Стопанска банка.
Бул.Ј.Сандански 112-2-21

За донации од странство:

Sashko Gjorgjievski
str. Sava Kovachevikj 47zh 1/32
Stopanska banka AD – Skopje,
IBAN Code MK 07200003162503893
SWIFT STOBMK2X

Да помогнеме!

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење