Апел за помош на Сандра Ангеловска

12

Малата 13 годишна Сандра Ангеловска од Крива Паланка боледува од SARCOMA HIGH GRADE (тумор).

Потребна е итна операција која мора да биде извршена во странство, бидејќи во нашата земја ваков оперативен зафат не може да биде изведен.

Сандра е веќе во болницата Атлас во Белград, Република Србија, каде е хоспитализирана.

Самата операција чини околу 12.000 евра, а исто така се потребни дополнителни трошоци за испитување и сместување за Сандра, затоа итно се потребни средства.

Да помогнеме!

Телефонски број за донации преку мрежата на А1(ВИП): 143-479

Телефонски број за донации преку мрежата на ТЕЛЕКОМ: 143-102

Бидејќи се работи за млад живот, Ве молиме да доколку сте во можност да донирате на банкарската сметка:

200-0022909374-56 (Стопанска Банка)

Донирајте брзо и едноставно од Вашите телефони преку мобилната апликација Донации за Android и IOS.

Превземено од: фб. и kurir.mk 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење