Апел за помош на самохраната мајка Венера

6

На 7 јануари годинава изгоре станот каде што живееше тричленото семејство, животот го изгуби нејзината мајка. Таа се задушила од чадот и не успеала да се спаси од гушењето и изгорениците по нејзиното тело.Еден месец живеат каде стигнат од роднини и до пријатели. Неизвесност каде ќе биде утре.

Со оваа судбина живее Венера и нејзината едногодишна ќерка Нина. По опожарениот стан во Ѓорче Петров, стасаа да живеат во Куманово. Овој Божиќ за неа е најтешкиот во животот, почина нејзината мајка во пожар, а станот што изгоре во пожарот сè уште стои со спомените на загубата и мирисот на чад. Таа не работи, ниту пак има пари да го реновира домот.

Да помогнеме !!

Трансакциска сметка за донации:

210501702349370
Венера Анѓелковиќ
НЛБ Тутунска банка

Превземено republika.mk

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење