Апел за помош на самохраната мајка со три дечиња Љуљјета

5

За седумгодишната Сафие среќата постои само во соништата. Таа полни вода во селската чешма, за нејзината сестра да се бања.Петгодишната Линдита пак не знае како изгледа бања. Таа од како се родила се капе во ова кофа.Елит, единствениот син во семејството, е најмалото дете. Тој се уште не го видел својот татко.

Љуљјета вели дека само што се породила, нејзиниот сопруг бил приведен и осуден со доживотен затвор.

Тие живеат во куќа што не е нивна. Љуљјета вели дека сопственикот на куќата побарал од нив до крајот на месецот да ја напуштат и додава се плаши да не останат на улица.

Ова семејство живее во село Рахович, општина Сарај и бараат помош за да имаат барем покрив над главата.

Бројот на семејството: 072 689 266

Да помогнеме !!

Извор: tv21.tv

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење