Апел за помош на Ребека Александровска

0

По ненадеен мозочен удар на 3 месеци и по 5 операции, направени во период од 12 месеци, сега на малата Ребека и е дијагностицирана церебрална парализа.

Таа сега има 1 година, но се уште е во состојба на новороденче.

За среќа сега е понудена можноста за лекување во Турција, каде би требало да добие две дози на матични клетки, по што би требало да го пронајде својот пат до закрепнување.

За таа цел се потребни 19.000 евра кои родителите не можат да ги обезбедат, па молат за помош кај сите луѓе кои имаат желба и можност да помогнат!

Да помогнеме.

Телефонски број за донации преку мрежата на Телеком: 070 143-126
Телефонски број за донаии преку мрежата на А1: 077 143-463
Информации за трансакциска сметка: ТУКА.

Преземено од фб.

Донирајте брзо и едноставно од Вашите телефони преку мобилната апликација Донации за Android и IOS.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење