Апел за помош на малата Мариа Караманова

8

Мариа е на возраст од пет годинки и боледува од многу ретка, сериозна и прогресивна болест.

Боледува од неспецифинирана енцелфалопатија и митохондријално заболување (вид на Leigds синдром), а тоа значи нервно дегеративно заболување, кое примарно ги зафаќа нервните клетки и мозокот, а кога тие ќе се оштетат, телото на Мариа не ги обновува.

Leigds синдромот е изумирање на мускулните влакна и престанок на проток на енергија.

Мариа веќе е неподвижна и го губи говорот, затоа е потребно брзо да се интервенрира бидејќи во прашање е нејзиниот живот.

Лекувањето во Медицинскиот центар за матични клетки во Пекинг овозможува лекување на оваа ретка и тешка болест. Двонеделниот третман за операција, имплантација на матични клетки, физиотерапија, медицински услуги изнесува 20.000 долари. Останатите трошоци за пат, сместување, исхрана и лекови изнесуваат 10.000 долари.

Нејзината мајка е самохран родител и не е во можност да го финансира лекувањето, затоа замолува за помош.

Телњфонски броеви за донации

Телеком 070 143 121

Оне.ВИП 077 143 477

 

Донации на сметка:

Име: Мариа Караманова

Сметка 300277101149978

Банка: Комерцијална банка

Девизна сметка:

Beneficiary name: Maria Karamanova

IBAN: MK07300307064201755

BIC/SWIFTCODE: KOBSMK2X

Beneficiary bank:Komercijalna banka AD Skopje

 

Да помогнеме.

Превземено од reporter.mk

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

4 коментари

 1. Објавено од aleksandra, на Одговори

  dobar den
  mi treba informacija ulica i mesto na ziveenje na malata maria za da mozam da doniram
  pozdrav

 2. Објавено од jasminaap, на Одговори

  Почитувана Александра, ќе се обидеме да добиеме адреса и ќе Ве контактираме. Во меѓувреме може да донирате на донациските броеви. Ви благодариме за хуманоста.

 3. Објавено од Igor, на Одговори

  BIC/SWIFTCODE за донации од странство ви е погрешен, точниот е: KOBSMK2X

 4. Објавено од jasminaap, на Одговори

  Игор, Ви благодариме за пораката. Корегиравме. Секое добро.