Апел за помош на Маја Алексиќ

4
Maja

Маја Алексиќ која што има настрадано во сообраќајната несреќа. Таа била во болница подолг период, сега е дома и е моментално неподвижна. Има претрпено сериозни повреди на двете нозе. Веќе се направени неколку интервенции. Левата надколеница била спасена со операција. Моментален проблем е десната подколеница која што е отворена, бара постојани преврски и можна втора операција. Постојаното патување Скопје-Куманово, третманите против згрутчување на крвта и сите други медицински трошоци бараат голема сума на пари кои што нејзиното семејство мора да ги покрива на неделна база. Минималните неделни трошоци се 300евра само за секојдневната нега. Поголемите трошоци и операции уште не се покриени.

Сметката за донации е на име:
МАЈА АЛЕКСИЌ 210501632560004 НЛБ Тутунска Банка.

Превземено од  facebook

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење