Апел за помош на Љупчо Бојановиќ

16

Љупчо Бојановиќ, наставник по професија, 58 год. од с. Звегор – Делчево, боледува од ALS- “Амиотрофична Латерална Склероза”, позната како “Болест на Лу Гериг” или “Болест на Стивен Хокинг”. Болеста е летална со прогресивна парализа до тотална загуба на секакви движечки функции и на крај парализа на дишната мускулатура – причината за летален исход кај заболените. Сеуште нема откриено лек за ова заболување. Потребни се средства за третман со матични клетки, процедура која го забавува прогресот на заболувањето и одложување на целосната парализа, со што би му се овозможило на Љупчо достоинствен пензионерски живот и самостојно обавување на најосновните секојдневни обврски. Медицинската процедура изнесува 25.000 евра и ќе биде извршена во Москва – Русија, доколку бидат соберени средствата. Благодарност до сите хумани луѓе, кои би одвоиле за да допринесат за овозможување на ова лекување.

„Добриот наставник е како свеќа – се троши самиот себе за да го осветли патот на другите.“

Да му вратиме на добриот човек со добро.

Телефонски број за донации преку мрежата на A1(ВИП): 143-468,

Жиро сметка: IBAN: MK07240167002098087MKD BIC/SWIFT: UIBMMK22 Унибанка, Љупчо Бојановиќ;

Можете да донирате и преку следниот линк: https://www.gofundme.com/f/werde-lebensretter-bei-als?fbclid=IwAR2-TtFmNRfAuN0NTqCWYLat2Y_-xRnbpsImI7M6PEJ_p35S440RX6ELiCc

 

Донирајте брзо и едноставно од Вашите телефони преку мобилната апликација Донации за Android и IOS.

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

2 коментари

  1. Објавено од Goran, на Одговори

    Se izvinuvam moze li da dobijam telefonski broj od nastavnikot Ljupco Bojanovic kako bi stapil vo kontakt so nego. Bi sakal da pomognam. Vi blagodaram.

  2. Објавено од Vlado Bojanovik, на Одговори

    071 267337 Blagodarnost za projaveniot interes g-n Goran.