Апел за помош на Игор Петрески

5
Сите луѓе имаат многу желби, а болните само една „да оздрават“

Вербата во Бог треба да не мотивира на дела!

Да се биде хуман е нешто непроценливо..

Овој човек секогаш бил хуман, а сега истиот има потреба од нашата хуманост!

Игор Петрески кој со своето семејство живее во Кичево боледува од „Мултиплекс Склероза“, болест на нервниот систем која за жал прогресира и во моментов Игор е во инвалидска количка.

За таа цел потребно е да се изврши интервенција со матични клетки во соседна Србија, Белград потточно во „IM CLINIC“ каде за тој медицински зафат се потребни 18.600€

Третманот со матични клетки Фондот за Здравство не го покрива бидејќи станува збор за алтернативно лекување.

Да му помогнеме на Игор кој е сопруг на жена-херој Марија и татко на 3 малолетни златни дечиња, исто така беше и службено лице во редовите на МВР.

Да му помогнеме за конечно да застане на нозе и повторно да му се насмевне на животот! 🙏

Да помогнеме!

Телефонски број за донации од мрежата на ВИП: 143-600

За сите кои живеат надвор од нашата држава отворена е и девизна сметка, на која ќе може да се уплаќаат финансиски со назнака „За донации за Игор Петрески

SWIFT: INSBMK22
NAME: SPARKASSE BANKA MAKEDONIJA AD SKOPJE
CITY/COUNTRY: SKOPJE, MACEDONIA

NAME: IGOR PETRESKI
IBAN: MK07250322220204189
ADDRESS: UL. MIRCHE ACEV BR.D/2-13 OHRID0401979433004

За сите кои живеат во нашата држава хуманитарно можат да помогнат преку доставување финансиски средства на денарската т-сметка со следните податоци:

250-0320004052 – 59

Шпаркасе Банка

Име и Презиме: Игор Петрески

Превземено од: porta.mk, Фондација Телеком и ВИП.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење