Апел за помош на Ѓоко Коколански

9

Само еден месец по свадбата со љубовта на својот живот, на почетокот на септември, Ѓоко ненадејно доби мозочен удар. Според докторите, на ударот е на најлошото можно место, мозочното стебло, каде шансите за преживување се многу мали.

Но, тој се бори веќе втора недела. Ѓоко е борец кој не се предава. И бескрајно добар и хуман човек кој заслужува сите да се здружиме и да му помогнеме во битката за живот.

Веќе 15 дена Ѓоко е на интензивна нега во болница во Скопје. Ќе остане онолку колку што ќе биде потребно за да се излекува. Ве молиме за Ваша помош за да ги платиме трошоците за негата и рехабилитацијата кои ќе бидат потребни откако Ѓоко ќе излезе од болница, со сесрдната помош на докторите и на Бог.

Ѓоко води голема битка и сите ние сме му потребни. Од Македонија донираме на оваа сметка:
Војо Коколански
300007028139498
Комерцијална банка – Скопје

Телефонски број за донации:
Телеком 070 143- 116 ; ВИП/ОНЕ 143-464 

Online донации на GoFundMe.

Заедно да му помогнеме на Ѓоко!

Превземено :https://www.gofundme.com/

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

2 коментари

  1. Објавено од ВИПбројче, на Одговори

    Ѓоко Коколански 143 464 до 03.01.2018
    https://www.vip.mk/donacii/broevi-za-donacii

  2. Објавено од ВИПбројче, на Одговори

    Ѓоко Коколански 143 464 до 03.01.2018
    Од страната на ВИП: https://www.vip.mk/donacii/broevi-za-donacii