Апел за помош на Филип Петрушевски

12

На младиот Филип Петрушевски од Скопје итно му се потребни сретства за втора трансплатација на бубрег. Интервенцијата треба да се изврши во Турција и чини 24 000 евра. Со оглед на тешката ситуација во која што се наоѓа младиот Филип, ги повикуваме сите хумани луѓе да донираат.

Шансата за живот на Филип сега зависи од хуманоста на народот. Сите кои се во можност да му помогнат, можат да донираат на следната жиро сметка:

500 600018595285 Стопанска банка АД Битола,

Виолета Петрушевска, со назнака донација,

или на телефонските броеви: 070 143-402 (Телеком) и 143-463 (Вип)

 

Превземено од fokus.mk

Донирајте брзо и едноставно од Вашите телефони преку мобилната апликација Донации за Android и IOS.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење