Апел за помош на Филип Петровски

5

Преземено од Канал5

Златното момче од Специјалната Олимпијада, 15 годишниот Филип Петровски чека виза за живот. На својата пет годишна возраст ја добива дијагнозата тумор. Со операција е изваден дел. По десет години потребна е нова операција, но хирургот кој го оперирал заминал во приватна болница. Докторите од неврохирургија на почетокот рекле дека треба истиот да го оперира за потоа да не дозволат конзилијарно лекување.

Семејството нема пари, а сега ниту верба со променливите ставови на докторите. Операцијата во приватната болница чини 7 илјади евра. Без конзилијарно мислење од неврохирургија не може од фондот да обезбедат пари. Секој ден е важен, бидејќи туморот влијае и на центарот за дишење.

Петровски бараат помош за донација. Во семејството работи само таткото на Филип.

Телефонски број за донации: 143-470 ВИП/ОНЕ и 070 143-107 Телеком

Донациите може да се дадат на жиро сметка

Стопанска Банка

200001687143884

Томче Петровски

 

Девизна сметка:

IBAN CODE: MK07200002458611074

ACC.NO.                            0024586110

SWIFT CODE: STOBMK2X

STOPANSKA  BANKA AD SKOPJE

PETROVSKI TOMCHE

 

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење