Апел за помош на Енис Растодер

0

Да му помогнеме на младиот Енис Растодер. Енис по скок во вода во 2019 година се повредил и останал со парализираност на горните и долните екстремитети. По стабилизирање на состојбата Енис имал физикалн и терапии но без ефект. За да застане на нозе и да се движи, семејството како опција ги наоѓа третманите со матични клетки и самостојно одлучува Енис да оди на истите на клиника во Турција. Третманите со матични клетки не се финансирани од фондот за здравство затоа што станува збор за алтернативни тремани. Сумата која е потребна се 21000 евра.

Да помогнеме.

Телефонски број за донации преку мрежата на Телеком: 070 143-123

Телефонски број за донации преку мрежата на А1: 143-470

Превземено од Фондација Телеком за Македонија и А1.

Донирајте брзо и едноставно од Вашите телефони преку мобилната апликација Донации за Android и IOS.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење