Апел за помош на Дарко Циревски

2

Дарко Циревски има 20 години и боледува од квадриплегија, одземеност на рацете и нозете. Одземеноста ја добил по повреда на вратен пршлен при скок во вода. Надеж за подобрување на неговата состојба има во клиниката “Главиќ” во Хрватска, каде би одел на третмани, вежби како и третмани со роботика.Сумата за тримесечно лекување чини 26000 евра. Да помогнемe.

Телефонски број за донации од мрежата на Телеком: 070 143-144

Телефонски број за донации од мрежата на ВИП : 143-470

Трансакциска сметка: 210501677982873 NLB банка.
За донации од странство :
IBAN Code: MK07210501677982873,
Bank name: NLB BANKA AD SKOPJE
Bank address: Majka Tereza br. 1
Country: MAKEDONIJA
SWIFT: TUTNMK22

 

Превземено од Фондација Телеком и ВИП.

Донирајте брзо и едноставно од Вашите телефони преку мобилната апликација Донации за Android и IOS.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење