Апел за помош на Александар и Мартина Додевски

34

Преземено од Аберџија и фб.

Седумгодишниот Александар Додевски од Куманово боледува од цироза на црниот дроб. Првите симптоми на болеста се појавиле кога имал само пест месеци, но болеста е дијагностицирана пред помалку од една година. И покрај терапијата, болеста бргу напредувала и на Александар под итно треба да му биде направена трансплантација на црниот дроб.

За жал истата дијагноза ја има и сестричката Мартина за која исто така се потребни средства.

-Лекарите велат дека само со брза интервенција може да се спаси животот на мојот син. Не само црниот дроб, туку и бубрезите биле зголемени и пред откажување.  Да биде маката поголема, и кај мојата десетгодишна ќерќа дијагностицирана е истата болест на црниот дроб, но во рана, се уште ненапредната фаза. Јас сум самохрана мајка која живее со три деца, издржувајќи се со паричен додаток од 13.000 денари што го добиваме од државата. Ги молам добрите луѓе да ми помогнат да ги собереме потребните 100.000 евра за операција во странство – со солзи во очите вели мајката Јасмина.

Можете да донирате на следниот начин:

Денарска сметка за донации:
Александар Додевски
Централна-кооперативна банка а.д. Скопје 
број на сметка: 320 5000258326 33

Девизна сметка за донации:
AEKSANDAR DODEVSKI
IBAN: MK07 3205 1002 5844 030
SWIFT: CECBMK22
CENTRAL COOPERATIVE BANK SKOPJE

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

7 коментари

 1. Објавено од Zoran, на Одговори

  Може да се обезбедат телефонски броеви за донации?

 2. Објавено од Sara, на Одговори

  Pod itno stavete brojche za da se sonira preku telefon! Site baraat brojche, ne sekoj mozhe na smetka, sekoj kje si dozvoli lesbo i brzo da donira preku tel, dajte brojche za smsdoniranje!!!!

 3. Објавено од Viktorija, на Одговори

  Ako moze da napisete broj za donacija?

 4. Објавено од zorica, на Одговори

  Ima li brojce za donacija preku tel?

 5. Објавено од Slobodan, на Одговори

  Нека пуштат броеви за донации поедноставно е за нас

 6. Објавено од jasminaap, на Одговори

  Почитувани, за жал сеуште нема отворени донациски броеви. Кога ќе бидат отворени, веднаш ќе го дополниме написот со истите.

 7. Објавено од goce chekorov, на Одговори

  adresa na primacot?
  koga probuvame da uplatime na transakciska smetka,bara adresa na primacot