Апел за помош на Борче Јовановски

13

Уште еден човечки живот зависи од нас. На Борче Јовановски итно сме му потребни. Тој мора итно да замине на трансплантација на коскена срцевина на клиника во Италија.

Сумата која му е потребна се 127700 евра. Семејството не е во состојба да ги овозможи потребните средства па апелира за помош.

Затоа да донираме итно!

Донации за корисници на Оне.ВИП на 143-473

Жиро сметка: 300001000024834
Комерцијална Банка, на име на Борче Јовановски

Или online донации на
https://www.generosity.com/medical-fundraising/donate-for-borce-which-has-beta-talasemia

Кристијан Јовановски на неговиот фејсбук-профил моли за помош за неговиот брат. Тој ќе биде донор на коскена срцевина, но им требаат пари за операција.

„Ова е мојот помал брат Борче. Тој има 16 години и боледува од Бета Таласемија (ретка генетска болест).
Неговата состојба се влошува и итно мора да оди на операција (трансплантација на коскена срцевина) во странство. Јас ќе бидам неговиот донатор (со идентична совпадливост) но, на мене и на мојата фамилија ни е потребна огромна сума на пари за да се излечи и затоа без Вашата хуманост ние не можеме да го оствариме лекувањето.
Ве молам да му помогнеме на мојот брат и да му дадеме шанса за нов живот“ пишува Кристијан.

Превземено од Оне.ВИП и Република

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење