Апел за помош на Бојана Колева

9

Паштета и леб, ова е секојдневниот оброк на Бојана Колева од Чаир, која боледува од епилепсија. Во студена соба, три години без парно и струја, на улицата Џон Кенеди, Бојана живее сама. Нејзиниот татко одамна е починат, а во вечното почивалиште пред десетина дена заминала и нејзината мајка.

За да заработи некој денар, таа ја чисти куќата на еден дедо за 500 денари. Но, тоа не е доволно да ги исплати долговите за струја, парно, вода и лекарствата кои ги користи.

Бојана апелира до компаниите да и понудат работа, соодветна на нејзината здравствена состојба.

Да помогнеме !!!

Тел.број за контакт: 077/ 616 – 467

Сметка за донации:

300007102069988

Комерцијална Банка АД Скопје

Бојана Колева

Извор http://skopje24.mk

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење