Апел за помош на Антони Махмудовски

16

Антони е прекрасно детенце кое има неполни три години. Во Македонија не е возможно да се дијагностицира неговото заболување, па родителите се приморани тоа да го бараат надвор од границите на нашата држава. Родителите, и покрај сите напори, не можеат самите да ги соберат сите средства за потребните испитувања и лекувања.
Докторите се сомневаат дека Антони боледува од мускулна дистрофија, но со сигурност не можат да го потврдат. Невролозите препорачуваат да се однесе на лекување во Франција или во Грција.
Тие се просечно четиричлено семејство, каде што само сопругот работи, а мајката мора целосно да му посвети грижа на детето.
АПЕЛИРААТ до сите хумани луѓе кои се во можност да му помогнат на Антони за да успее и тој да има детство како сите здрави деца.

Тоа можете да го сторите со донација на:

– Трансакциска сметка:
Марина Махмудовска
200002571965080
Стопанска Банка

– Девизна сметка:
200003093403809
Stopanska banka
s. Sojaklari, Veles, Makedonija

Тел. за контакт: 078 669 719

Да помогнеме!

Преземено од фб

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење