Апел за помош на Ана Спасевска

10
Ана Спасевска на возраст од 11 години, боледува од Ataxia spinocerebelaris.
Родена е како здраво дете но на нејзината 3 годишна возраст  здравствената состојба и  се менува и таа заболува од Дегенеративна болест на нервниот систем.
Направени се сите испитувања на Детската Клиника во Скопје при  што докторите утврдуваат дека освен физикалната терапија и основните витамини во овој момент не постои друго лекување за таа болест.
Нејзината мајка е  самохран родител кој живее со своите две деца како потстанар, со помош на роднините и пријателите  досега успеала  пет пати да ја однесе на лекување во Центарот „Др. Тасиќ“ во Нови Сад, иако терапиите чинат 300 евра за четири дена. Ова се средства само за терапиите, а дополнителните трошоци за сместување, превоз и такси за тие 4 дена чинат околу 200 евра. Потребна е терапија секој месец која чини од 500-550 евра.
Да и помогнеме заеднички да се избори за подобро утре  !
Телефонски број за донации  
VIP ONE 143-471  
Telekom  070 143 112
Жиро сметка 
210-5016763172.86  
НЛБ Тутунска Банка
Ана Спасевска
Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење