Апел за помош на Алексеј Перхај

13

Алексеј е на возраст од скоро 6 годинки и боледува од ретка болест, односно прогресивна мускулна дистрофија-Дишен(Distrophio musculorum progresiva DMD), која предизвикува изумирање на мускулните влакна.

Лекувањето во Медицинскиот центар за матични клетки (ВУ) во Пекинг овозможува лекување на оваа тешка болест, а двонеделниот третман за операција, имплантација на матични клетки, физиотерапија, медицински услуги, пат, сместување и останати трошоци чини 30.000 долари.

Бидејќи родителите имаат три дечиња и не се во можност да го финансираат горенаведеното, ве замолуваат доколку сте во можност да помогнете околу обезбедувањето на потребните средства.

Може да донирате на:
ЖИРО-СМЕТКА ВО НЛБ ТУТУНСКА БАНКА
210-7000 00 6394-63
НЛБ Тутунска банка АД Скопје
со цел на дознака ДОНAЦИЈА

Превземено од фб

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

1 коментар

  1. Објавено од Марија, на Одговори

    Jas sum roditel na dete so muskulna distrofija i da vi dadam sovet .Nemojte da se maltretirate so odenje vo kina ,tamu nema nikakov efekt samo parite ke vi gi zemat.Podobro prebaruvajte po internet ,ima lek odobren vo amerika za ovaa dijagnoza no ovde ne e pristignat. pozdrav.