Апел за помош на Игор Станчевски и неговото семејство

47

Игор Станчевски е детенце кое боледува од церебрална парализа и има застој во психомоторниот развој.
За да се подобри неговата здравствена состојба потребно е да замине на испитување и лекување на клиника во Ниш, Србија, со придружник родител, за што се потребни финансиски средства кое семејството не може да ги обезбеди имајќи ја предвид нивната и така тешка финансиска состојба.

Затоа, да помогнеме, како многу пати досега.

Донации за корисници на Оне.ВИП на бројот 143-469

За донации од Македонија:
210 5016729408 13
НЛБ Тутунска банка АД Скопје
Раде Станчевски

300 2770282232 44
Комерцијална банка АД Скопје
Раде Станчевски

За донации од странство:
IBAN Code MK 210501688407463
SWIFT TUTNMK22
Daniela Stancevska

 

Инаку Игор е едно од четирите деца на Даниела и Раде Станчевски од Богомила. Шестчленото семејство со денови живее во мрак откако поради големиот долг им е исклучена струјата, а вода обезбедуваат од пумпа.

Таткото на четирите деца (Игор, двајцата браќа 14 годишниот Стефан и 9 годишниот Петар и неговата 12 годишна сестра Грозда) е вработен, но неколку месеци ја нема земено платата од која преживуваат. Малиот Игор пак кој боледува од церебрална парализа, неможе да ја прима редовната терапија.

Даниела вели безуспешен бил и обидот да обезбедат надомест за трето или четврто дете. Ниту солзите на Даниела не ја ублажуваат болката на мајката , заради неможноста да им пружи барем малку радост на четирите деца и непречено лекување на Игор.

Да помогнеме!

Дел преземено од Ливада

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.