Апел за помош на Никола Буковски

4

ДОНИРАЈТЕ ЗА НАШИОТ МАЛ АНГЕЛ
Ние сме семејство Буковски (Гетеборг),и имаме син кој има пет и пол години кој има церебрална парализа. Тој не може да седи, да оди,не зборува. И покрај неговата болест, тој е голем и весел борец со насмевка на лицето. Неговата упорност и ведрина ни дава сила, разум и мотив цело време да бараме различни методи и начини за да го олесниме неговиот живот.Дојдовме во контакт со Меѓународната болница ПУХУА (www.puhuahospital.com) и од таму ни дадоа надеж за подобрување на здравјето на Никола. За жал, ние не сме во состојба да ги платиме трошоците (500.000-550000 круни) за неговиот третман и поради тоа решивме да организираме хуманитарна акција, т.е. донација.Ве молиме, ако сте во можност, донирајте-подарете за нашиот мал ангел.

Ви се обраќаме Вас со голема молба, ако сте во можност да ни помогнете во акцијата за Никола.
Бидете ни живи и здрави, Господ да Ве благослови…

Родителите на Никола: Гоце Буковски и Оливера Василева.

Телефонски број за донации: 070 143-117 Телеком

Тел. За контакт: 0046722864564

Прокредит банка

Сметка: 380476997501177

Гоце Буковски

Ул. Кресненско востание 9, Велес

Уплатите треба да бидат со назнака: Подарок за Никола


Можете да донирате пари преку банкарска сметка или свиш:
————————————————————————————————————-
-SWEDBANK банкарски жиро: 8105-9,693 895 461-4 (назнака на сметка: подарок)
————————————————————————————————————
-меѓународно плаќање :
GOTSE BUKOVSKI
жиро сметка: 8105-9,693 895 461-4 (назнака на сметка: подарок)
IBAN SE61 8000 0810 5969 3895 4614
BIC SWEDSESS
адреса на банка: SWEDBANK ab
BOX 5
42421 Angered-SWEDEN
——————————————————————————————————-
-СВИШ тел: 072 28 64 5 64 (назнака на сметка: подарок)
—————————————————————————————————————–

Од срце Ви благодарат: тато Гоце, мама Оливера и братчето Филип.
П.С., јас кога би можел да зборувам, би сакал да Ви кажам “ВИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ” на сите што ми помагаат! – Никола
Можете да ја следите хуманитарната активност преку Facebook: Gotse nikola Bukovski
Ве молиме споделете ја оваа порака со Вашите пријатели и роднини

превземно од facebook   bukefal.club

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење